Smjena generacija?

Terim potjerao zvijezde: Turska na Hrvatsku bez Arde Turana, Yilmaza, Balte...

Sport / Flash | 27. 08. 2016. u 13:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon visokog poraza od 3:0 protiv Španjolske turski izbornik Fatih Terim je najavio velike rezove u reprezentaciji, a da se nije šalio pokazao je i popisom igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu s Rusijom i kvalifikacijsku za SP 2018. protiv Hrvatske.

Terim je izostavio neka velika imena, a najzvučnije je svakako Barcelonin Arda Turan, koji je bio i jedan od kapetana reprezentacije.

Uz Turana bez poziva su postali i Burak Yilmaz, Selcuk Inan, Gokhan Gonul, Hakan Balta i Caner Erkin, a svima njima je zajedničko da su igrom podbacili na Euru.

Očigledno je u turskom stožeru odlučeno da je vrijeme za smjenu generacije pa tako u momčadi nema niti jednog igrača starijeg od 30 godina, dok su samo četvorica starija od 27.

Hrvatska Tursku dočekuje na otvaranju kvalifikacija za SP 2018. godine koje se igra u Rusiji.

Utakmica će biti odigrana 5. rujna na praznom Maksimiru, što je kazna Uefe za nerede navijača, prenosi Goal.com.

Ovo su igrači koje je za utakmicu pozvao Fatih Terim:

Vratari: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kivrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Başakşehir)

Obrana: Ahmet Oguz, Ahmet Çalik (Gençlerbirligi), Şener Özbayrakli, Hasan Ali Kaldirim, Ismail Köybaşi (Fenerbahçe), Çaglar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz (Galatasaray)

Vezni red: Hakan Çalhanoglu (Bayer Leverkusen), Irfan Can Kahveci (Gençlerbirligi), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Nuri Şahin, Emre Mor (Borussia Dortmund), Oguzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Başakşehir)

Napad: Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Malli (Mainz 05), Enes Ünal (Twente)

Kopirati
Drag cursor here to close