Sigurnost najvažnija

Studentski prosvjedi ugrožavaju VN Kanade

Sport / Flash | 04. 06. 2012. u 12:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studentski prosvjediu kanadskom Montrealu traju već nekoliko mjeseci a negativno su utjecali i na organizaciju utrke Formule 1 u tom gradu. Uprava Grand Prix Kanade je priopćila da je dobila prijeteće poruke a potom donijela odluku o neodržavanju "Besplatnog dana na stazi", koji je trebao biti otvoren sedmog lipnja.

Predsjednik Grand Prix Kanade Francois Dumontier je kazao da je sigurnost najavžnija u organizaciji ovog natjecanja i da je upravo to razlog ukidanja Besplatnog dana na stazi u Montrealu.

On je dodao da prosvjedni nemiri u Montrealu utječu i na financijski plan i da je broj prodatih ulaznica za utrku dosta smanjen u posljednjem mjesecu. Premijer Quebeca Jean Charest je kazao da je ove godine očekivana zarada od utrke Formule 1 bila oko 100 milijuna dolara, ali da su studentski prosvjedi uveliko umanjili očekivani iznos. Do sada je prodano oko 300 tisuća karata. Sedma utrka sezone Formule 1 na stazi Circuit Gilles Villneuve u Montrealu će se održati od osmog do desetog lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close