Natjecanja

Sportske igre mladih i ove godine stižu u Mostar i Široki

Sudionici će imati priliku natjecati se u nogometu, rukometu, odbojci, košarci i tenisu
Sport / Flash | 18. 06. 2018. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportske igre mladih  / Foto: PR

Osme BH Telecom Sportske igre mladih održat će se u Mostaru će se 20. lipnja u Arena Sport Centru u Mostaru i u Univerzitetsko rekreacijsko-sportskom centru ''Midhat Hujdur Hujka''.

Sudionici će imati priliku natjecati se u nogometu, rukometu, odbojci, košarci i tenisu, a već sljedećeg dana, 21. lipnja 2018. godine, igre će obradovati i dječake i djevojčice u Širokom Brijegu .

Mladi Širokog moći će se natjecati u nogometu – za dvije starosne kategorije, košarci, odbojci, stolnom tenisu te odbojci na pijesku, a natjecanja će se održati na terenima i dvorani Prve osnovne škole Široki Brijeg te Gradskom bazenu, stoji u priopćenju.

Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, natječu u 10 sportskih disciplina, širom BiH.

''U prethodnih sedam godina Igre su ispratile 220.231 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Bihaća, Zenice, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice... Zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče'', rekli su organizatori.

U 2017. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile 42.202 sudionika iz preko 110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim natjecanjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.897 sudionika. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju, već 22 godine u Hrvatskoj, te 5 godina u Srbiji, priopćeno je.

Pobjednici ovogodišnjih regionalnih natjecanja će potpuno besplatno sudjelovati na petodnevnom finalnom natjecanju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu, naši državni predstavnici će na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje naše države.

Kopirati
Drag cursor here to close