umjetnost i sport

Sportaši i djeca uživali u prvom mostarskom Višebojcu

Sport / Flash | 20. 04. 2016. u 11:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zidovi vjerno i živopisno oslikani Linom krase školu Silvije Strahimir Kranjčević. Savršenim spojem umjetnosti i sporta – prefinjenim nastupom najmlađe skupine baletne škole Arabesk, a potom gromoglasnim navijačkim dočekom vrhunskih mostarskih sportaša - boksača Damira Belje i Ivone Ćavar, viceprvakinje svijeta u karateu, te nogometaša Zrinjskoga, Krešimira Kordića i Vedrana Princa, košarkaša Zrinjskog, dočekan je Lino višebojac u Mostaru.

Skoro tri stotine plavih pompona složno je vijorilo svo vrijeme trajanja višebojca a sveopćoj radosti današnjeg sportsko zabavnoga natjecanja pridružili su se i predškolci, okruživši svoju omiljenu Lino maskotu. Najbolji i najzanimljiviji transparent napravljen od majica sa slovima i Linom širokog osmijeha, izradili su učenici VII-3 a izložba učeničkih radova inspiriranih Linom, impresionirale su sve goste.

Najbolji literarni rad napisala je Darija Matijević iz VII-1. Ukupni sportski pobjednici Lino višebojca su djevojčica Iva Galić sa 140 bodova i, nakon dodatnog šutiranja golova od četiri dječaka sa po 130 bodova, najbolji je bio Hrvoje Šain.

Hrabri izazivači, Ela Kajan i Marino Cvitković bez problema su savladali ekipu sportaša i tako zaslužili dodatne aplauze i navijačke usklike. Više od djece, zabavili su se veliki sportaši bez obzira na činjenicu da su Ivona i Damir morali raditi kaznene sklekove zbog izgubljenih izazova. Kako su sami priznali, žive za sport a natjecateljski duh i dječja radost koju su osjetili ovdje, učinilo ih je ponovo djecom i ispunilo snažnom pozitivnom energijom.

''Presretni smo što je Podravka, u ovoj sezoni, uključila i našu školu koja je uvijek je bila rasadnik vrhunskih sportaša, poput Damira Belje koji je ovdje s nama danas, te Bojana Bogdanovića, NBA košarkaša. Ponosni smo na njih i stoga i sretni prihvatili poziv da se uključimo u projekt. Djeca su bila nestrpljiva, a moram priznati i svo nastavničko osoblje jer je ovo jedan veliki timski, sportski, a i umjetnički pothvat. Uživali smo i u pripremama i u današnjem danu. Posebnu zahvalu dugujemo djeci i našim sportašima jer su stvorili predivnu energiju i nadamo se da ćemo i u narednoj sezoni biti dio Lino višebojca“, kazala je Daria Stojčić, ravnateljica škole.

Osnovna škola Silvije Strahimir Kranjčević šesta je škola domaćin druge bh. sezone Lino višebojca u koje je uključeno 12 osnovnih škola u 11 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika, Bihaća, Čapljine i pvpg prvog Lino višebojca u Mostaru, Lino višebojac nastavlja se sutra u OŠ Zalik u Mostaru, a potom nastavlja za Široki Brijeg, Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close