sport talent

Sport Talent uspostavio suradnju s Hajdukom, splitski klub dolazi i u Mostar

Sport / Flash | 03. 02. 2016. u 14:21 S.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska Sport talent škola postala je najveći rasadnik sportski nadarene djece s područja Mostara, a njihov rad prepoznaju brojni kolektivi, što se potvrdilo u više primjera, piše Večernji list BiH.

Njihovi polaznici su nakon završene ‘škole’ postali prvaci države, a nedavni ‘transfer’ mladog šesnaestogodišnjaka Marka Martinovića doveo je do suradnje s Hajdukom.

Voditelj mladog pogona Hajduka Srđan Andrić i ravnatelj Sport talent škole Mostar Mario Glibić postigli su dogovor o suradnji. Hajduk će motriti na nadarenu djecu iz Sport talent škole i omogućavati im da prolaze Hajdukove kampove.

Glibić ga se sjeća još dok je bio pionir, a posebno u sjećanju je ostala jedna završnica kada je Marko zabio svih sedam golova za pobjedu Sport talenta.

'On nam je pomogao ostvariti suradnju s Hajdukom, klubom u kojemu ozbiljno računaju na njega', rekao je Glibić za Večernji list.

Ova sportska škola koju je pokrenuo zajedno sa skupinom entuzijasta ove godine obilježava deset godina postojanja, zbog čega u travnju organiziraju turnir. Već je dolazak potvrdila U-9 ekipa Hajduka te još nekoliko velikih klubova iz BiH.

''Deset godina je zaista jedno veliko razdoblje za koje moram priznati da je jako brzo prošlo, ali unatoč svemu i danas smo tu. Od 2006. krenuli smo s programom. To je sada na puno većoj razini nego kada smo počeli. Učetverostručen je broj djece u školi, a samim time je potvrđena kvaliteta rada. Zato možemo i mi sami reći da je postao brend u gradu, da roditelji prvo djecu usmjeravaju u naše škole, a nakon toga mi, uz stručni kadar koji imamo, usmjeravamo ih dalje u sportove'', rekao je Glibić te dodao:

''Prepoznali smo više desetaka nadarene djece koja su kasnije u sportu ostvarila vrhunske rezultate. Imamo državne prvake u raznim plivačkim klubovima. Imamo nekoliko košarkaša u Košarkaškom klubu Zrinjski, u rukometnom klubu, a radi se o djeci koja su prve korake napravila u našoj školi. U svakome gradu bi ovo trebala biti zvijezda vodilja od malih nogu, a onda ne treba sumnjati da ćemo imati vrhunske sportaše'', kazao je Glibić za Večernji list, dodavši kako je izgradnja polivalentne dvorane jedan od prioriteta ove škole u budućnosti.

''Za nas je važno imati polivalentnu dvoranu za ovih osam sportova čije osnove prenosimo na djecu. Postoje određeni razgovori, ali nepostojanje Gradskog vijeća, koje ne funkcionira u gradu, otežavajuća nam je okolnost pa je projekt stopiran''.

Kopirati
Drag cursor here to close