otac i sin halilović

Sejad Halilović: Upozoravali su nas na trenera Labbadiju

Sport / Flash | 19. 09. 2016. u 22:23 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Alen Halilović od odlaska u Barcelonu postao je u neku ruku igrač koji 'visi'. Shvativši da u prvom timu Barce za sada nema velikih izgleda, jednu je sezonu proveo na posudbi u Sportingu iz Gijona, da bi ovoga ljeta prešao u HSV za pet milijuna eura.

Dosadašnjih 48 minuta u Bundesligi, ne može baš posvjedočiti da trener Bruno Labbadia s njime previše računa.

Za SPORT BILD je Alenov otac Sejad Halilović izjavio kako su ih neki upozoravali na Labbadiju, jer je poznat kao trener koji ne koristi mlade igrače na ključnim pozicijama i na važnim utakmicama.

"Kad smo bili na pregovorima u Hamburgu, mnogi su nas upozoravali i govorili kako nije dobra ideja da Alen ide u HSV, jer trener nije baš zaljubljenik mladih igrača. Međutim, kad smo se susreli s Labbadijom, jamčio nam je kako vjeruje u Alena", kazao je stariji Halilović.

Poznato je da su Halilovići bili u zadnje dvije godine u kontaktu s HSV-om.

"Veliku ulogu ovdje je igrao i Emir Spahić. Imamo veliko povjerenje u njega. Također je i menadžer kluba Dietmar Beiersdorfer bio vrlo uporan. Obojica su nam stalno davali razlog da vjerujemo kako je prelazak u Hamburg idealan potez za Alena", kaže Sejad Halilović.

Alen Halilović za sada je u ulozi džokera s klupe, ali bez vidnog utjecaja na rezultate HSV-a, koji je prva tri kola odigrao iznimno loše.

"Sebe vidim kao graditelja igre. Na toj sam poziciji odigrao svoje najbolje utakmice i u toj se ulozi najbolje osjećam", kazao je pak Alen.

Labbadia je ranije izjavio kako Halilovića ne vidi na poziciji desetke, nego više kao desnog krilnog napadača. On tvrdi da je to u razgovoru s Halilovićem prije njegova prelaska u HSV i naglasio.

Inače, u sredini Haliloviću su konkurencija Hunt, Gregoritsch i Waldschmidt, ali niti jedan od njih nije tako talentiran kao Alen. Neki među njima su pak značajno iskusniji.

Na krilnoj poziciji za sada je u prednosti Müller.

Osim toga, Alen je zbog ozljede mišića imao nešto kasniji početak treninga s momčadi, tako da njegov fitnes još nije na razini drugih, napominje Labbadia.

Kopirati
Drag cursor here to close