nije Lewandowski

Šef Borussije: Neuer je taj koji jamči Bayernovu nadmoć

Sport / Flash | 11. 09. 2016. u 13:23 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef dortmundske Borussije Joachim Watzke iznio je zanimljivu tezu o tome tko je najvažnija prevaga za premoć Bayerna u Bundesligi.

On, naime, tvrdi kako kupovina stroja za golove Roberta Lewandowskog i drugih napadačkih zvijezda ne donosi tu važnu prevagu, nego vratar Bavaraca Manuel Neuer!

Golaman Neuer čini tu odlučujuću prevagu, tvrdi Watzke.

Novinari njemačkog Bilda utvrdili su kako Neuerova statistika daje Watzkeu za pravo.

Prije svega, u pet godina Neuerove ere FC Bayern München je osvojio 24% više bodova nego u prethodnom petogodišnjem razdoblju.

Ujedno se i broj osvojenih naslova udvostručio u tom petogodištu.

Također zanimljivo, njegov bivši tim Schalke, posljednja Bayernova žrtva (2:0 u drugom kolu Bundeslige prije dva dana), pati od 'nedostatka' Neuera u istome postotku - otkad je on otišao, primili su 24% više golova, razmjerno gledano.

Neuerova vrhunska intervencija na jedan Huntelaarov šut iz daljine na zadnjoj utakmici između njegova dva tima u neku je ruku usmjerila rezultat u korist Bayerna - da je lopta završila u mreži umjesto na gredi, pitanje je kako bi bilo do kraja.

Neueru, koji je osvojio sve što nogometaš može osvojiti, preostaje još jedino izazov klubova kao što su Real Madrid, Juventus ili netko od engleskih 'rasipača' novca. Hoće li se to dogoditi, zasad je teško prognozirati, ali Borussia Dortmund je svjesna kako joj Bayern i ove sezone bježi barem za Neuera.

Stoga crno-žuti tim još više boli činjenica da se oni i dalje muče s 'minskim poljima' po kojima ih čekaju timovi poput Leipziga, koji je tek stigao u njemački najviši razred (0:1 u drugome kolu u subotu).

Međutim, novinari se slažu kako to ipak nije bila pobjeda novopečenih bogataša protiv nogometne tradicije, nego je Leipzig pokazao i više strasti i više nogometne inteligencije. Bit će da Borussiji fali i nešto više od jednog golmana Neuerove klase.




Kopirati
Drag cursor here to close