Novinarstvo danas

Baho Topalbećirević oduševio studente pričom o životu sportskog novinara

Komentirao je odluku Nogometnog saveza BiH prema kojoj se utakmice Premijer lige u iduća dva kola igraju bez prisustva gledatelja.
Sport / Flash | 11. 03. 2020. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ništa tako ne okuplja mase, ne uzbuđuje ljude, nema nigdje toliko adrenalina kao u sportu i onda se to prenosi na državu i ljude. Spojimo se s evenutalnim uspjehom svog kluba i države'', kazao je poznati sportski komentator i novinar Sabahudin Topalbećirević koji je održao predavanje o temi ''Sportski uspjesi u funkciji promocije države'' na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. 

Navodeći primjere Luke Modrića, Edina Džeke i Novaka Đokovića, zapitao se koji političar na toliki način ispromovirati vlastitu državu. 

Foto: Bljesak.info / Sabahudin Topalbećirević

To je naš veliki problem, ako prvih 15 minuta gledamo samo političare. Danas se sve promjenilo, brzina, mediji, novinari, u kojima svako dobiva šansu bez provjere. Važno je imati objektivne novinare što je danas najteže. 

Komentirao je odluku Nogometnog saveza BiH prema kojoj se utakmice Premijer lige u iduća dva kola igraju bez prisustva gledatelja.

"Brine me ova situacija sa koronavirusom i to pokazuje koliko je sport važan. Što je utakmica bez navijača? Zašto? Ja bih sve utakmice odgodio i ne bih dao da se igra pred praznim tribinama. Bolje odgoditi mjesec dana, pa ubrzati natjecanje i da publika dođe na stadion. I onako u Bosni i Hercegovini nema puno publike i ovo malo što dolazi treba da ih otjeramo", naveo je Topalbećirević.

Foto: Bljesak.info / Predavanje Sabahudina Toplabećirevića

Izvještavao je s Olimpijskih igara u Sydneju i Pekingu, četiri Svjetska i Europska prvenstva u nogometu, stotine prijenosa utakmica Lige prvaka od toga 51 utakmicu uživo.

Bio je na 19 finala Lige prvaka, od čega je devet prenosio za Javni servis po čemu je apsolutni rekorder u regiji. Autor je nekoliko sportsko – dokumentarnih filmova koji govore o velikim regionalnim sportskim imenima.

Prenošenje utakmica Lige prvaka i utakmica reprezentacije ipak mu je, istaknuo je, najdraže. 

Foto: Bljesak.info / Sabahudin Topalbećirević

 

Kopirati
Drag cursor here to close