Neće u zatvor

Ronaldo osuđen za utaju poreza: Mora platiti 18,7 milijuna eura

Ronaldo je priznao krivnju i postigao nagodbu s tužiteljstvo Španjolske.
Sport / Flash | 22. 01. 2019. u 11:50 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo je za porrznu utaju u Španjolskoj osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od 23 mjeseca i novčanu kaznu u vrijednosti od 18,7 milijuna eura.

Ronaldo je priznao krivnju i postigao nagodbu s tužiteljstvo Španjolske. Ponajbolji nogometaš svijeta Ronaldo neće odslužiti zatvorsku kaznu u zatvoru, jer mu je izrečena kazna kraća dvije godine, što je granica za obavezno služenje zatvora.

Izricanju presude Ronaldo je nazočio u pratnji djevojke Georgine Rodriguez.

Optužnica je Ronalda teretila za utaju 5,7 milijuna eura poreza u četiri kaznena djela počinjena u razdoblju od 2011. do 2014. godine.

Ronaldo je sudnicu napustio bez obraćanja novinarima, a izašao je u pratnji dvojice policajaca i kratko pozdravio grupu fanova koji su ga čekali ispred sudnice.

Pravosudni dužnosnici priopćili su da je tužiteljstvo tražilo izricanje dvogodišnje zatvorske kazne i novčane kazne u iznosu od 18,8 milijuna eura. Isti izvori javljaju da je 33-godišnji Ronaldo priznao krivnju i postigao nagodbu s tužiteljem da plati samo novčanu kaznu.

Ronaldo je u razdoblju od 2009. do 2018. godine igrao za Real Madrid, a od srpnja prošle godine je igrač talijanskog Juventusa. U Španjolskoj se tereti da je novac zarađen od marketinga uplaćivao na off-shore račune i tako izbjegavao plaćanje poreza.

Ronaldo je iz sudnice otišao ka zračnoj luci u Madridu kako bi se privatnim zrakoplovom vratio u Torino.

Usporedno s tim, u sudnicu Regionalnog suda u Madridu u utorak je stigao i bivši španjolski reprezentativac Xabi Alonso, koji je optužen da je u razdoblju od 2010. do 2012. godine počinio tri kaznena djela utaje poreza.

Xabijevo ročište je u tijeku, a tužiteljstvo traži izricanje petogodišnje zatvorske kazne i novčane kazne u iznosu od pet milijuna eura.

Sudovi u Španjolskoj ranije su za porezne utaje izrekli različite kazne brojnim nogometašima, među kojima su i Lionel Messi, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Radamel Falcao, Marcelo, Luka Modrić, Fabio Coentrao, Alexis Sanchez i Ricardo Carvalho. I karizmatičnom nogometnom stručnjaku Joseu Mourinhu dosuđena je novčana kazna.

Kopirati
Drag cursor here to close