Francuska

Roditeljima zabranili da im se sin zove Griezmann Mbappe

U Francuskoj nisu rijetki slučajevi, kada dolazi do zabrane davanja određenog imena djetetu.
Sport / Flash | 01. 12. 2018. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neobična vijest stiže iz Francuske, gdje je jednom bračnom paru u gradu Brive-la-Gaillarde zatraženo da odustane od imenovanja novorođenog sina imenom Griezmann Mbappe.

Vatreni navijači francuske reprezentacije, koja je ljetos osvojila Svjetsko prvenstvo u Rusiji, imali su namjeru da tek rođenom sinu daju ime po dvojici zaslužnih nogometaša za trofej na Mundijalu.

Ipak, francuske vlasti su se umiješale i odlučile pokrenuti proces zabrane da se dječak zove Griezmann Mbappe, po prezimenima nogometaša Atletico Madrida i Paris Saint Germaina.

Ovakva odluka matične službe je opravdana time, da bi dječak kasnije u životu zbog takvog imena mogao imati problema te da je to protivno njegovim interesima. Slučaj je proslijeđen sudu, gdje će roditelji pokušati istjerati pravdu i dijete nazvati po Antoineu Griezmannu i Kylianu Mbappeu. Ako sud potvrdi mišljenje matičara, a roditelji odbiju prihvatiti, dijete će sudskom odlukom dobiti drugačije ime.

U Francuskoj nisu rijetki slučajevi, kada dolazi do zabrane davanja određenog imena djetetu. Tako je u studenom u medije dospio slučaj iz Dijona, gdjee je pokrenut proces da se dječak ne zove Džihad.

Kopirati
Drag cursor here to close