kick boxing

Reflex u Mostar donio 10 medalja

Sport / Flash | 29. 02. 2016. u 10:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sedmom po redu međunarodnom kick boxing kupu “Ilidža Open 2016.” za pionire, kadete, juniore i seniore, održanom u KSC Ilidža u glavnom gradu BiH, Sportsko društvo Reflex iz Mostara postiglo je značajne rezultate.

U konkurenciji 59 klubova iz zemalja regije, koje je predstavljalo 327 natjecatelja, SD Reflex sudjelovao je sa 16 natjecatelja od kojih je 10 osvojilo medalju i to tri zlata, pet srebara i tri bronce.

Zlatne medalje osvojili su Hasan Gološ u disciplini Kick light u kategoriji starijih kadeta, Muhamed Krhan u disciplini Light contact u kategoriji mlađih kadeta i Salija Šuni u disciplini Low kick u kategoriji juniora.

Srebrne medalje osvojili su Adem Ćorić u disciplini K1 u kategoriji juniora, Azer Novalić u disciplini Kick light u kategoriji juniora, Imad Krhan u disciplini Kick light u kategoriji starijih kadeta, Mirsad Bisljimi u disciplini K1 u kategoriji juniora i Muhamed Novalić u disciplini Point fighting u dječijoj kategoriji.

Brončane medalje osvojili su Harun Kaminić u disciplini Light kontakt u kategoriji mlađih kadeta i Ibrahim Bajramović u disciplini Point fighting u dječjoj kategoriji.

Međunarodni turnir Ilidža Open jedan je od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u kick boxingu u Bosni i Hercegovini, a organizira se svake godine u povodu 12. ožujka, Dana reintegracije Općine Ilidža nakon Dejtonskog sporazuma.

Kopirati
Drag cursor here to close