Veličanstven prizor

Red Bull Air Race: Četvrto ovosezonsko natjecanje duž Dunava u Budimpešti

Sport / Flash | 30. 06. 2017. u 07:11 Z.D.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrto ovosezonsko nadmetanje svjetske serije Red Bull Air Race održat će se 1. i 2. srpnja u glavnom mađarskom gradu - Budimpešti. Natjecanje najboljih pilota svijeta odvijat će se duž Dunava i pored veličanstvenog mađarskog parlamenta.

Legenda ovog sporta Peter Besenyei, trenutni lider u ukupnom poretku Japanac Yoshihide Muroya i nadolazeća zvijezda Petr Kopfstein iz Češke Republike napravili su let kroz srce Budimpešte.

''Ova nevjerojatna serija ima korijene upravo ovdje u Budimpešti. Moje srce će uvijek biti s Red Bull Air Raceom. Bilo je zadovoljstvo pokazati pilotima grad iz zraka. Prije otprilike osam godina bio sam u Tokiju i Yoshi me vodio preko grada. Sada sa sretan što sam mu uzvratio'', rekao je Besenyei koji je otišao u mirovinu 2015. godine.

Muroya i Kopfstein spustli su se pored Statue slobode koja nadgleda regiju s vrha na Gellert Hillu. Prizor je bio veličanstven.

Red Bull Air Race Svjetsko prvenstvo proslavilo je svoju jubilarnu 75. utrku na otvaranju ove sezone u Abu Dhabiju. Svjetsko prvenstvo Red Bull Air Racea ima najbolje svjetske pilote u motorsport natjecanju u koje se kombiniraju brzina, preciznost i vještina. Piloti mogu dosegnuti brzinu od 370 kilometara na sat, a snage do 10G tijekom vožnje na slalomskoj stazi. Dakako, piloti prolaze između pilona koji su visoki 25 metara.

Nakon tri utrke vodeći su Yoshihide Muroya koji je slavio u San Diegu i Chibi i Martin Šonka iz Češke Republike koji je pobijedio na otvaranju sezone u Abu Dhabiju. Obojica imaju po 30 bodova. Kako stvari stoje, bitka za naslov "vladara neba“ bit će neizvjesna do kraja.

Redoslijed prvih pet u ukupnom poretku:

1.Yoshihide Muroya (Japan) 30 bodova
2. Martin Šonka (Češka Republika) 30 bodova
3. Matthias Dolderer (Njemčka) 23 boda
4. Petr Kopfstein (Češka Republika) 7 bodova
5. Pete McLeod (Kanada) 14 bodova

Kopirati
Drag cursor here to close