Istočni ulaz

Pucnjava ispred Bilinog polja: Predsjednik pucao na navijače?!

Sport / Flash | 23. 06. 2016. u 17:34 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ozlijeđenih osoba nije bilo u pucnjavi koja se večeras oko 17.55 sati dogodila ispred istočnog ulaza na stadion Bilino polje u Zenici.

Kako su za N1 kazali u Operativnom centru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, pucnjava je zabilježena pred sami početak sjednice Skupštine nogometnog kluba Čelik.

''Sve se odigralo ispred službenog ulaza na stadion na kojem je u tim trenucima trebala početi sjednica Skupštine kluba. Nije bilo ozlijeđenih, a istraga je u tijeku', kazali su uz pojašnjenje da ne znaju da li je upotreba vatrenog oružja na bilo koji način povezana s događajem u Čeliku.

Prema informacijama koje prenose pojedini mediji, predsjednik Nadzornog odbora Čelika Ševko Adilović sukobio se sa skupinom navijača koji su čekali ispred stadiona i potegao oružje.

Avaz navodi kako je osumnjičeni za pucnjavu priveden u prostorije Policijske postaje 1 u tom gradu.

Istovremeno je otkazana Skupština Nogometnog kluba Čelik uoči koje se pucnjava dogodila, potvrdio je predsjednik Skupštine Damir Bradarac.

"Trebali smo otvoriti sjednicu i čuli smo da se ispred stadiona ogodio incident. Sjednica je do daljnjeg odgođena, a ja ću pričekati s ostavkama jer je izvanredno stanje. Raspušta se ovo povjerenetvo, pa će Općina postaviti odbor za hitnost koji će naći neko rješenje", kazao je Bradarac.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close