opet rekord?

PSG: Al-Khelaifi za subotu u Parizu zakazao susret s Oblakom

Sport / Flash | 08. 08. 2017. u 17:51 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PSG se po svemu sudeći sprema kako bi još jednom pokazao svoje ''mišiće'' na nogometnom tržištu, javljaju španjolski mediji.

Francuski velikan pokušava na Park prinčeva dovesti vratara Jana Oblaka.

Vlasnik kluba Nasser Al-Khelaifi dogovorio je za subotu osobni susret sa Slovencem.

Neupitni broj jedan na vratima Atlética dobit će izdašnu ponudu, pišu francuski sportski portali.

Međutim, neće to zasigurno biti lak posao, jer Diego Simeone nije nimalo raspoložen prodati svog pouzdanog golmana uoči početka nove sezone.

Tim prije jer trener i uprava kluba žele spriječiti sve odlaske igrača dok im traju sankcije Fife u vezi s dovođenjem novih.

Atlético svim silama nastoji vezati Oblaka za klub novim, znatno boljim ugovorom. Doduše, nema još ništa konkretno na tom planu, barem ne u smislu ponuda koje su kreirane za Antoine Griezmanna, Kokea i Saúla, čime madridski klub želi vezati ključne igrače.

Kako Atlético ne želi trgovati, nema ni govora o cjenjkanju, te će bogati vlasnik PSG-a morati ponuditi najmanje otkupnu klauzulu za Oblaka od 100 milijuna eura. Dakako, oči uprave kluba iz Madrida značajnije bi 'zacaklile' kad bi ponudio iznos veći od 'stoje'.

Oblak je u veljači prošle godine produžio svoj ugovor s Atléticom do 2021. Te je sezone osvojio svoj prvi Zamora trofej, kao najbolji vratar La Lige.

Zbog svojih kontinuirano dobrih obrana i malog broja golova koje prima, Oblak glasi kao jedan od nekoliko najboljih svjetskih vratara.

Ode li pak Slovenac stopama Neymara, bit će to još jedan rekord, jer Atlético je već ranije kazao - samo nezamislivo velika otkupna svota za jednog vratara, dosad nikad plaćena u povijesti, može Oblaka spriječiti da se ne pojavi na početku sezone 2017/18 na novom stadionu, čija premijera upravo predstoji.

Kopirati
Drag cursor here to close