ben-hatira

Prvotimac Darmstadta dobio otkaz zbog podrške selefizmu

Sport / Flash | 25. 01. 2017. u 20:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaš njemačkog bundesligaša Darmstadta, Tunižanin Änis Ben-Hatira, ostao je bez ugovora nakon 157 dana u klubu.

Razlog je njegova pripadnost selafijskoj sceni, javljaju njemački mediji.

Konkretan povod za otkaz Ben-Hatiri je njegova bliskost s organizacijom „Ansaar International e.V.“, a na zadnjoj ligaškoj utakmici protiv Borussije M'Gladbach, gledatelji su dijelili letke u kojima se tražilo da se klub odrekne Tunižanina.

Osim navijačke skupine „Lilienfans gegen Rechts“, pritisak na klub vršili su i političari, a ponajprije sponzori Darmstadta.

"Nakon što smo analizirali ukupnu situaciju, došlo se do zaključka kako daljnji nastavak suradnje nema smisla ni za nas ni za igrača. Klub je ocijenio angažman Ben-Hatire u navedenoj organizaciji pogrešnim", kazao je predsjednik kluba Rüdiger Fritsch, prenosi Bild.

Ben Hatira se također oglasio putem Facebooka.

"Postoji manji broj ljudi koji nose veliku odgovornost, a mogu se svakodnevno pogledati u zrcalu. Bogu hvala, ja to mogu", napisao je suspendirani nogometaš.

Najavio je također da će se uskoro obratiti javnosti u vezi s ovim slučajem.

Inače, organizacija Ansaar piše kako se oni bave humanitarnim projektima, primjerice izgradnjom bunara za pitku vodu u Gani. Ben-Hatira im je za tu namjenu uplatio 2.000 eura.

Nakon što je dobio otkaz, Ben-Hatira bi, kako piše Bild, trebao dobiti polovicu iznosa plaće za ugovorno razdoblje, a radi se o 150.000 eura.

Hoće li Tunižanin uspjeti pronaći novi klub u Njemačkoj, vrlo je upitno.

Zanimljivo je kako se radi o nogometašu koji je 2013. godine dobio njemačku nagradu Bambi u kategoriji projekata koji svjedoče o dobroj integraciji stranaca u njemačko društvo. Radilo se o njegovome projektu „Mitternachtssport“.

Kopirati
Drag cursor here to close