Poštujte smjernice

Policija će snimati stadion i prilaze Poljudu na utakmici Hajduk-Dinamo

Sport / Flash | 10. 08. 2016. u 11:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policisjka uprava splitsko-dalmatinska najavila je kako će uoči nogometnoga derbija Hajduk-Dinamo, koji počinje na Poljudu u srijedu navečer u 19 sati, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice snimati stadion i prilazne pravce stadionu, sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Splitska je policija pozvala građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda.

Policija je upozorila građane kako je zabranjeno unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihova uporaba. Posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i pića koja se nalaze u staklenim ili plastičnim bocama, odnosno tetrapakovskoj ambalaži. Policija je također upozorila kako nije dopušteno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion.

"Zastave ne nositi na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dopušten (na stadion se mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 m)," navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatnske uoči večerašnje utakmice Hajduk -Dinamo.

Najavljeno je kako će policijski službenici prihvaćati organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1- na naplatnoj postaji Dugopolje. U tu će svrhu kod naplatne postaje Dugopolje biti posebna priometna regulacija.

Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, bit će upućene izravno na stadion Poljud. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je organiziran prijevoz autobusima do stadiona Poljud i natrag.

"Gostujućim navijačima napominjemo da je naplatna postaja Dugopolje na autocesti A1 udaljena 15 kilometara od stadiona, pa je preporučeno vrijeme dolaska do 17 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravodobni dolazak do stadiona," navodi se u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kopirati
Drag cursor here to close