Od 28.04. do 02.05.

Počele prijave za Petu biciklističku karavanu prijateljstva Mostar - Vukovar

Sport / Flash | 12. 03. 2017. u 10:23 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga za promociju biciklizma “Hercegovina Bicikl” i Biciklistički klub Mostar, u suradnji s više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske, od 28.04. do 02.05. ove godine organiziraju Petu međunarodnu biciklističku karavanu prijateljstva "Mostar – Vukovar 2017".

Za organizaciju ovakve nesvakidašnje manifestacije ima više razloga, a između ostalih je nastavak prijateljskih odnosa između BiH i Hrvatske te Grada Mostara i Grada Vukovara koji su i službeno gradovi prijatelji.

''Biciklističkom karavanom želimo ujedno povezati ta dva ratom napaćena i izmučena grada, čija se sudbina umogočemu promijenila kao posljedica ratnih događanja. Karavanom želimo isplesti niti prijateljstva između dvije države i dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze'', kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić.

Dodao je kako u tu nit prijateljstva žele povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

''Karavanom se također želi odati počast žrtvama i stradalima u Hrvatskoj i BiH koji su položili svoje živote za obranu svojih stoljetnjih ognjišta, a posebice žrtvama Vukovara'', kazao je tajnik Udruge za promociju biciklizma "Hercegovina Bike" Goran Prskalo, napomenuvši kako će biciklistička karavana prijateljstva trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine oko 430 kilometara.

''Karavana će se kretati pravcem Mostar - Kiseljak - Žepče – Orašje - Županja –Vukovar. Vozit će se magistralnim i županijskim cestama i karavana će imati policijska pratnju'', kazao je Prskalo.

Zbog lakše i kvalitetnije organizacije aktivnosti, broj sudionika u karavani limitiran je na 40, ističu organizatori te pozivaju sve zainteresirane da se što prije prijave za sudjelovanje i tako osiguraju sebi mjesto u ovoj manifestaciji.

Prijave traju do 21. travnja 2017. godine, a prijaviti se može na https://goo.gl/forms/CjIOZSxxBw2xTUOm2

Detaljne informacije o biciklističkoj karavani mogu se pronaći na web stranici www.bkmostar.ba, kao i na Facebook stranici: https://www.facebook.com/karavanaprijateljstva

Kopirati
Drag cursor here to close