ostali u sjeni barce

Pobjedu Borussije nad Benficom kao da nismo ni primijetili!

Sport / Flash | 09. 03. 2017. u 08:17 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glatka pobjeda Borussije Dortmund nad Benficom (4:0) ostala je u sjenci nezamislivog uspjeha Barcelone koja je ponizila PSG (6:1) i izbacila ga iz Lige prvaka, praktično u zadnjoj minuti utakmice.

U Dortmundu je još jednom junak pobjede bio Pierre-Emerick Aubameyang, trostruki strijelac, ali je u ovome meču na 'svjetla pozornice' došlo još jedno ime - Christian Pulisic.

Mladi Amerikanac hrvatskih korijena, koji još nema 19 godina, pokazao je sav raskoš svog talenta, postigavši jedan gol i jednom asistiravši.

Što se tiče Aubameyanga, Gabonac je, po običaju, nakon hat tricka ponio nogometnu loptu sa sobom, kao uspomenu na taj značajan uspjeh.

"Kad postignem tri gola, uvijek uzimam loptu sa sobom i poklanjam ju svojoj djeci. I druge lopte su također u njihovim dječjim sobama", kazao je Aubameyang, prenosi Frankfurter Allgemeine.

Ipak, ovaj hat trick je za njega poseban, jer je prvi put u Ligi prvaka postigao tri gola na jednoj utakmici.

Što se tiče Christiana Pulisica, njegov zgoditak za vodstvo od 2:0 predstavljao je prekretnicu na utakmici, a ujedno je jedan od najljepših golova koji su u zadnje vrijeme viđeni na stadionu Borussije.

Asistencija glavom za 1:0 Aubameyanga na samome početku utakmice (4. minuta), opravdava povjerenje koje mladome Amerikancu trener Tuchel sve češće poklanja. Već je šesti put bio starter u ovoj sezoni Lige prvaka.

Pulisic uz klupskoga kolegu Ousmane Dembéléa glasi kao jedan od najboljih mladih igrača na svijetu u ovome trenutku.

Iako ima i hrvatsku putovnicu, opredijelio se za američku nacionalnu vrstu, na nagovor bivšeg izbornika Jürgena Klinsmanna.

Kopirati
Drag cursor here to close