Parlament

Palo prebacivanje sporta na državnu razinu

Sport / Flash | 14. 07. 2015. u 13:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dala je na današnjoj sjednici negativno mišljenje na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH kojeg je predložio Zastupnički dom PSBiH.

Članovi povjerenstva mišljenja su da odredbe ovog zakona imaju za cilj unitarizaciju sportskog sustava, odnosno smatraju da nije u skladu s ustavnim načelima te da se zadire u entitetske nadležnosti.

Kako je pojasnila članica Komisije Ljilja Zovko ovakva metodologija donošenja zakona neće pomoći BiH jer se jednim članom ovog zakona ne može minimizirati Ustav budući da se ne kaže na razini BiH nego u BiH.

Naglasila je kako zakon ne predviđa nadzorni organ koji će se baviti kontrolom utroška proračunskih sredstava zbog čega je za nju ovaj zakon neprihvatljiv.

Osim Zovko protiv zakona su glasovali Sredoje Nović (SNSD) i Dragutin Rodić (DNS), a Bariša Čolak (HDZ) koji je glasovao za ovaj zakona kazao je da nema ništa protiv da se neke stvari definiraju na razini BiH, ali treba poštovati Ustav i pravni sustav države.

Kopirati
Drag cursor here to close