Rekordan broj sportaša

Otvorene Zimske paraolimpijske igre

Na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama nastupit će rekordnih 567 sportaša iz 48 zemalja.
Sport / Flash | 09. 03. 2018. u 14:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom ceremonijom na Olimpijskom stadionu u Pjongčangu pred 30.000 gledatelja otvorene su 12. Zimske paraolimpijske igre na kojima će nastupiti rekordnih 567 sportaša iz 48 zemalja i koje će trajati do 18. ožujka.

Najviše predstavnika imat će Amerikanci koji su u Koreju doputovali sa 82 sportaša, a na Igrama će nastupiti i 30 ruskih paraolimpijaca, ali kao "Neutralni paraolimpijski sportaši" (NPA), dok su Sjeverna i Južna Koreja na svečanom defileu sportaša izašle zasebno, a ne pod jednom zastavom kao na nedavnim olimpijskim igrama, javlja Hina.

"Odluka je donesena nakon 'prijateljske i pozitivne' rasprave čelnika saveza. Premda smo razočarani takvom odlukom, moramo je poštovati," kazao je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora (IPC) Andrew Parsons.

Zimske paraolimpijske igre službeno je otvorio južnokorejski predsjednik Moon Jae-in, dok je predsjednik IPC-a poručio paraolimpijcima da nastave sanjati.

"Nastavite se boriti, igrajte pošteno, zabavite se i nastavite pomicati svoje granice. Međutim, prije svega nastavite sanjati i ostvarite svoje snove, jer putovanje sportaša započinje snom," rekao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close