Red Bull Art of Motion

Oni su najbolji freerunneri svijeta

Marokanac Alaoui i Amerikanka Olson ponijeli titule najboljih freerunnera
Sport / Flash | 07. 10. 2019. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naselje pod zaštitom UNESCO-a u talijanskoj Materi ugostilo je u subotu najbolje svjetske freerunnere na ovogodišnjem izdanju Red Bull Art of Motion natjecanja. Natjecatelji su u drevnom gradu imali izvanredne nastupe, a titulu najboljih na kraju su ponijeli Marokonac Didi Alaoui i Amerikanka Sydney Olson.

Uz podršku općine Matera, koja se nalazi u južnoj Italiji, natjecanje najboljih freerunnera je prvi put održano na talijanskom tlu i to na prostoru koji ima povijest dugu više od devet tisuća godina zbog čega je i pod zaštitom UNESCO-a.

Sudionici, najbolji freerunneri svijeta, ocjenjivani su od strane stručnog žirija na osnovu pet kriterija: zahtjevnosti trika, same izvedbe, toka ili flowa izvedbe, kreativnosti i sveukupnog utiska.

U kategoriji muškaraca, Didi Alaoui iz Maroka sa skorom od 428 bodova bio je najbolji, na drugom mjestu, sa samo sedam bodova manje od pobjednika, završio je Englez Edward Scott, dok je treće mjesto pripalo Dimitrisu Kyrsanidisu iz Grčke.

''Radio sam jako naporno'', rekao je emotivni Alaoui, ''Toliko sam toga žrtvovao i strašno sam želio ovo. Ova pobjeda je za moju obitelj, za Maroko, za moj tim i sve koji su ovdje''.

Amerikanka Sydney Olson zabilježila je uvjerljiv trijumf u ženskoj konkurenciji sa 33 boda više od drugoplasirane Aleksandre Shevchenko iz Rusije, a treća je bila Silke Sollfrank iz Njemačke.

Konačni poredak u muškoj konkurenciji:

  1. Didi Alaoui – 428 bodova
  2. Edward Scott – 421 bod
  3. Dimitris Kyrsanidis – 413 bodova

Ženska konkurencija:

  1. Sydney Olson – 353 boda
  2. Aleksandra Shevchenko – 320 bodova
  3. Silke Sollfrank – 313 bodova
Kopirati
Drag cursor here to close