U četvrtak

'Olimpijski dan' u Blagaju

"Olympic Day" je etabliran 1948. godine, kao sjećanje na rođenje modernih Olimpijskih igara 23. juna 1894. u Sorbonneu u Parizu
Sport / Flash | 22. 05. 2019. u 17:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija  / Olimpijski odbor

Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Sportskim savezom Grada Mostara, u četvrtak, 23. svibnja, organizira tradicionalnu manifestaciju obilježavanja Dana olimpizma - ''Olympic Day 2019'', koja će biti održana u Eko centru Blagaj kod vrela Bune.

Ovogodišnji 'Olimpijski dan', na kojem će sudjelovati 300 školaraca iz dvadeset četiri mostarske škole, mladima će pružiti priliku da uživaju u otkrivanju 10 sportova: karate, judo, gimnastika, boks, badminton, streljaštvo, streličarstvo, tavla/šah, orijentacija i sportsko penjanje kao novi sport koji će se naći na listi sportova na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Svi sudionici Olympic Dayja će za svoje sudjelovanje primiti majice, kao i diplomu koju su potpisali predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Thomas Bach i predsjednik Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine Siniša Kisić.

"Olympic Day" je etabliran 1948. godine, kao sjećanje na rođenje modernih Olimpijskih igara 23. lipnja 1894. u Sorbonneu u Parizu, a cilj manifestacije je promocija sudjelovanja u sportovima u čitavom svijetu, bez obzira na starost, pol ili tjelesnu spremnost.

Inače, tijekom posljednjih 20 godina "Olympic Day" je postao globalni fenomen. Od početnih 45 olimpijskih odbora 1987. godine, broj olimpijskih odbora koji sudjeluju u toj manifestaciji proširio se na preko 180, priopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close