Predstavljaju BiH u Madridu

Odabrana četiri veleposlanika projekta ''Nogomet za prijateljstvo iz BiH''

Anja Gračić, Slavko Roguljić, Lejla Salihović i Samra Osmanović predstavljat će BiH na finalu projekta u Madridu
Sport / Flash | 10. 04. 2019. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anja Gračić, četrnaestogodišnja reprezentativka WU16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener je i igra u Akademiji Nogometa Sporting Teslić s dječacima, kao i u ženskom nogometnom klubu Sloga iz Petrova; Slavko Roguljić, golman Sport Teama iz Banjaluke; Lejla Salihović, članica Škole nogometa Respekt iz Sarajeva i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo predstavljat će Bosnu i Hercegovinu ove godine na Forumu nogometa i prijateljstva u Madridu. Ovo četvero djece veleposlanici su Bosne i Hercegovine za globalni projekt “Nogomet za prijateljstvo”.

Ovogodišnji završni Forum fnogometa i prijateljstva biće održan od 28. svibnja do 2. lipnja, u tjednu kad se održava finalni meč UEFA Lige šampiona u glavnom gradu Španjolske, Madridu. Glavni cilj projekta i ove godine je da podrži dječji i omladinski sport, promovira vrijednosti zdravog i aktivnog načina života i promovira i njeguje poštovanje i toleranciju između različitih nacija i kultura svijeta.

”Jako sam sretna, i kao nogometašica i kao trenerica, što ću ove godine imati priliku biti dio ove velike manifestacije. Jako volim nogomet, uživam u svemu što mi nogomet pruža, i jako se radujem prilici da se u Madridu družim s djecom iz cijelog svijeta”, rekla je reprezentativka Anja Gačić koja će u Madridu imati zadaću da trenira mlade timove.

Video: Football for Friendship


”Sretna sam što ću moći da se družim i igram nogomet s dječacima i djevojčicama iz cijelog svijeta i što ću predstavljati svoju zemlju. Jako volim da igram nogomet i ponosna sam što ću predstavljati Bosnu i Hercegovinu“, rekla je Samra Osmanović, mlada nogometašica iz Gračanice.

”Čast mi je što sam među samo četvero djece iz Bosne i Hercegovine koji će biti ambasadori projekta u Madridu. Volim nogomet i baš se raduje što ću upoznati djecu iz cijelog svijeta koja podjednako vole nogomet, kao ja” rekla je Lejla Salihović, polaznica Škole nogometa Respekt, koja je dobitnik nagrade Šampion inkluzije UNICEF-a.



”Radujem se što ću putovati u Madrid i jedva čekam da se okupimo tamo. Da se upoznamo, igramo nogomet, družimo i, siguran sam da ćemo i naučiti nešto novo. Ja govorim engleski a nadam se da ću naučiti još neku riječ drugih jezika”, rekao je veselo Slavko Roguljić, mladi golman iz Banjaluke.

Bosna i Herzegovina je od prošle godine uključena u globalno priznati i višestruko nagrađivani međunarodni društveno-odgovorni projekt za djecu Nogomet za prijateljstvo, u okviru kog je prošle godine, po prvi put imala predstavnike na Forumu u Moskvi, ten a svečanom otvaranju Svjetskog prvenstva u nogometu 2018..

Međunarodni društveno odgovorni projekt za djecu u sportu “Nogomet za prijateljstvo” održava se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. godine. Sudionici projekta su dječaci i djevojčice kao i deca-mladi novinari koji pokrivaju događaje projekta iz Međunarodnog dječjeg medija centra. Finalna manifestacija ovogodišnjeg “Nogometa za prijateljstvo” biće održana u Madridu od 28. svibnja do 2. lipnja.


REFERENCE

Međunarodni dječji društveno-odgovorni projekt “Nogomet za prijateljstvo” odvija se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. godine. Ključne vrijednosti koje sudionici projekta promoviraju su prijateljstvo, jednakost, fer-play, zdravlje, mir, predanost, duh pobjede, poštovanje tradicije i čast.

'Nogomet za prijateljstvo' službeno je podržan od strane UEFA, FIFA, Međunarodnog olimpijskog komiteta, nogometnih saveza brojnih zemalja, međunarodnih humanitarnih fondacija za djecu, proslavljenih sportista i vodećih nogometnih klubova širom svijeta. Tijekom prethodnih šest sezona, projekt je obuhvatio više od 4.5 milijuna pratitelja – među kojima i proslavljene sportaše, umjetnike i državnike

Kopirati
Drag cursor here to close