Teško

Niko Kranjčar vraća se u Hajduk?

Sport / Flash | 03. 01. 2016. u 12:30 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zašto Cico Kranjčar izbjegava svoje zagrebačke prijatelje? Nekad bi se stolovi u Domagoju ili Kod Marija u Vrbanima rezervirali čim bi Cico sletio, ne u Zagreb, već Istanbul, a sada se u Zagrebu pojavljuje - inkognito. I u Zagrebu je samo u tranzitu, odmah će produžiti u Split!?

Tijekom božićnih blagdana nije se vidio čak ni s Markom Mlinarićem, Duškom Popovskim i Štefom Deverićem, suigračima iz osamdeset i druge. Je li nešto puklo?

Nije, piše Jutarnji list, ali Cico se definitivno udaljio od Zagreba. Je li u pitanju razočaranje upornim odbijanjem iz Maksimira, gdje je poput svih purgera - stranac, ne znam, ali Cico je za Božić zaobišao sve svoje zagrebačke prijatelje. Ali je zato dvaput bio u Splitu...

Je li to znak da će njegov sin Niko Kranjčar nakon isteka ugovorne obveze u šestom mjesecu u Kijevu, karijeru nastaviti u Hajduku? Možda! Vjerojatno se ogorčenje u Nikinoj duši još nije stišalo, ogorčenje prema BBB-ovcima koji su ga bezočno vrijeđali, što je on stoički podnosio.

Sasvim sigurno je Niko bliže Hajduku nego Dinamu ili Rijeci, iako mi je Cico nedavno u telefonskom intervjuu kazao: "Zašto predsjednik Rijeke Mišković ne nazove Niku, lako će se dogovoriti?"

Niko Kranjčar je u Dynamu Kijev imao ugovor iz snova. I danas, kada je nogometno neupotrebljiv, Surkis ga plaća 60.000 eura mjesečno. Niko Kranjčar i Andrej Kramarić su dvije "usidjelice", ali dobre udavače, međutim, teško im je ponuditi skuplji prsten od onoga kojega već imaju na ruci, Niko 60.000 mjesečno, Andrej 35.000 funti tjedno. Puno je to novca, naročito za Hajduk i zato se udruga Naš Hajduk usprotivila takvim ekshibicijama, jer Hajduk to ne može platiti.

Ali, "Tommy" Mamić, koji silno želi ući u Hajduk, nudi baš to. Međutim, namjerio se da jednu navijačku udrugu, koja ne baca samo bengalke, petarde i topovske udare, to je udruga kojoj su na čelu intelektualci odrasli na poljudskom sjeveru i oni kreiraju mišljenje. Oni vole Niku, ali preskup je.

Za Niku Kranjčara se nedavno zanimala Sparta Prag, ali i njima je taj transfer preskup. Iz Francuske se upravo vratio Branko Tucak, bivši trener mnogih hrvatskih klubova s "francuskim naglaskom", koji je Niku ponudio nekim dobrim francuskim klubovima. Ne znam je li nešto dogovorio, Tucak je šutljiviji od egipatske sfinge...

Prije Nove godine Cico se vratio u Katar, gdje na tablici ne stoji sjajno. Nakon četiri uzastopna poraza s najpopularnijim katarskim klubom Al Ahli iz Dohe, vjerojatno ga čeka teški razgovor s čelnicima kluba. No, u Kataru nisu sjajne samo plaće, već i otpremnine, s kojom bi se sjajno živjelo do kraja života i uživalo u Galeriji Kranjčar na Kaptolu, koja je postala opsesija obitelji Kranjčar, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close