"Ich bin ein Berliner"

Niko Kovač protiv Herthe dočekuje velikog prijatelja Pala Dardaija

Sport / Flash | 23. 09. 2016. u 11:23 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica 5. kola njemačke Bundeslige bit će prigoda za ponovni susret i sportsko nadmetanje dvojice prijatelja - trenera Eintrachta (Frankfurt) Nike Kovača (44) i njegova bivšeg suigrača Pala Dardaia (40), koji s klupe vodi berlinsku Herthu.

Kao profesionalni nogometaši, Kovač i Dardai su se u redovima berlinskog tima od 2003. do 2006. godine zajednički borili za svaki pedalj travnjaka. Bili su i veliki prijatelji, a trenerski posao nakon igračke karijere sučelit će dvojicu velikih boraca u subotu na stadionu Eintrachta.

"Već odranije obojica imamo ogroman međusobni respekt. Pod vodstvom Huuba Stevensa igrali smo zajedno kao defanzivni veznjaci. Kad je došao Hans Meyer, ostao sam samo ja na travnjaku. Kasnije, trener Falko Götz imao je samo Niku, a ja nisam igrao sedam-osam mjeseci. Ovo će biti prekrasan ponovni susret s Nikom", kaže Dardai.

Kao što je svojedobno legendarni američki predsjednik John F. Kennedy izjavio "Ich bin ein Berliner" (Today, in the world of freedom, the proudest boast is "Ich bin ein Berliner!"), Niko Kovač također može kazati da je rođeni Berlinac.

"Siguran sam da ćemo se zajednički smijati nekoj od naših anegdota. Ali nakon toga će svaki od nas htjeti pobjedu u ovom susretu", izjavio je Kovač.

Menadžer Eintrachta Bruno Hübner kazao je kako je Hertha vrlo kompaktna momčad, koja na terenu strpljivo čeka pogreške protivnika, ali da njegov tim zasigurno neće srljati kako bi im išao na ruku.

On ujedno podsjeća na utakmicu ova dva tima iz rujna 2015., koja je u Frankfurtu završila neodlučeno 1:1 (strijelci Meier i Darida) i nakon koje je Eintracht praktično potonuo u borbu za opstanak.

Tim iz Frankfurta ne bi želio da se povijest ponovi i sve će učiniti da tako i bude, kaže menadžer Hübner.

Kopirati
Drag cursor here to close