glumačka akademija

Neki igrači nikako da nauče što znači - izginuti na terenu!

Sport / Flash | 12. 03. 2017. u 09:37 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekad je gluma na travnjaku bila eksluzivnost 'južnjačkih temperamenata'. Južnoamerikanci, igrači s Balkana, oni Apeninskog i Pirinejskog otoka bili su poznati po bolnom previjanju, izvođenju laste, padanju kao da je pokošen, iako je protivnički igrač na tri metra od njega, i drugim teatarskim vještinama.

U međuvremenu sve više profesionalaca u svim ligama Europe, ide stopama Ronalda, Luisa Suareza ili pak Mandžukića u najgorim izdanjima.

Nije samo Robben od, uvjetno rečeno, klasičnih Europljana majstor za spektakularne padove nakon blažeg faula.

Bild izdvaja dva slučaja iz jučerašnjeg kola Bundeslige, onaj prvotimca Herthe, Weisera, i Darmstadtova napadača Vrančića.

Igrala se 89. minuta utakmice između Herthe i Borussije (Dortmund), kad je sviran prekid. Mitchell Weiser je ispucao loptu dalje od mjesta s kojeg je trebala biti ponovno izvedena, a veznjak Borussije Dembélé je pokušao spriječiti njegov nesportski potez, zakačivši ga pritom po gležnju. Weiser je odskočio u stilu žrtve Chucka Norrisa! Htio je svojim 'bolnim' grčem isprovocirati crveni karton za protivnika. Ležeći na travi, čak je i pogledao u pravcu suca, želeći saznati je li uspio u svojoj namjeri.

Sudac utakmice Hartmann učinio je pak sve kako treba - obojica su dobili žuti karton.

Tim iz Berlina dobio je ovu utakmicu rezultatom 2:1, a gledatelji su, osim tri zgoditka, mogli vidjeti i izostanak Weiserova glumačkog talenta.

Druga glumačka parada dogodila se u Darmstadtu, za koji igra i potencijalni bh reprezentativac Mario Vrančić.

On je u 53. minuti utakmice srušen u kaznenom prostoru Mainza. Iako je udaren po nozi, što bi mu vjerojatno donijelo jedanaesterac, Vrančić je 'nagrađen' žutim kartonom jer je tako neprirodno pao da se sudac opredijelio za kažnjavanje napadača. Najgore od svega, sedam minuta kasnije, dobio je i drugi žuti karton.

Da nije pretjerao, imao bi jedanaesterac u korist svoga tima, a ovako je na kraju morao prije vremena napustiti travnjak.

I ovu utakmicu domaćini su dobili rezultatom 2:1.

Vrančić je inače igrao upravo za Mainz, u razdoblju od 2006. do 2011., postigavši 16 golova u 44 utakmice, a onda je kroz razne posudbe stigao u Padeborn, za koji je odigrao 91 utakmicu (12 zgoditaka), da bi u Darmstadt došao 2015. i do sada nastupio 26 puta (3 pogotka).

Padeborn mu je nakon epizode u Budesligi ispao sve do trećeg ranga (trenutačno u Trećoj ligi), a Darmstadt će se, ako se ne dogodi neko čudo, na kraju ove sezone preseliti u Drugu ligu.

Vrančić je grao je za sve mlađe uzraste njemačke nacionalne vrste, a za U-20 Elfa nastupio je 11 puta.

Kopirati
Drag cursor here to close