Naše čudo od djeteta

Nekad u Gradskoj banji u Mostaru, danas u Tokiju

Klub vodenih sportova Orka na svojoj Facebook stranici objavio je fotografiju Lane s trenerem iz 2011. godine s početka njezine plivačke karijere.
Sport / Flash | 21. 07. 2021. u 18:49 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klub vodenih sportova Orka na svojoj Facebook stranici objavio je fotografiju Lane s trenerem iz 2011. godine s početka njezine plivačke karijere, u gradskoj banji u Mostaru, i fotografiju danas, deset godina kasnije, iz Tokija.

Foto:Facebook / Nekad u Gradskoj banji u Mostaru, danas u Tokiju 

Lana je prije odlaska u Tokio postala europska juniorska prvakinja u disciplini 100m dupin. Na Europskom juniorskom prvenstvu pomela je konkurenciju i šokirala svijet sporta činjenicom da uz brojne uspjehe koje niže nema gdje trenirati. 

Podsjetimo, Mostar nema olimpijski bazen, nema ni sportsku dvoranu. 36 mostarskih klubova, koji su vezani isključivo za rad u dvorani od 100 koliko ih djeluje u gradu, čeka visoke politike i famozna povlačenja novca, da se izgradi sportska dvorana čiji je kamen temeljac, postavljen na Valentinovo 1985.

''Planovi su mi nastaviti raditi i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi", poručila je Lana prije odlaska u Tokio koja će sa svega 15 godina biti jedna od najmlađih sudionica ovih Olimpijskih igara.

Kopirati
Drag cursor here to close