ni došao ni pošao

Ne ide mu u HSV-u: Allen Halilović želi natrag u Španjolsku?

Sport / Flash | 10. 11. 2016. u 23:40 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi su već sada skloni tvrditi kako će Alen Halilović ostati vječni talent i kako je njegov pristup nogometu i napredovanju u karijeri sve, samo ne ispravan.

Sa svojih 20 godina čak se ne može izboriti ni za mjesto među 16 prvih u očajnome timu HSV-a, koji je vjerojatno u sadašnjem sastavu najgori ikad u dugoj povijesti slavnog bundesligaša iz Hamburga.

Kako god je Halilović ljetos žarko želio po svaku cijenu u HSV, odnosno otići iz Španjolske, tako bi se sada najradije vratio, već u zimskom prelaznom roku.

Tako barem pišu španjolski listovi „AS“ i „Sport“.

Naime, statistika mu je u HSV-u porazna. U mogućih 12 utakmica sakupio je ukupno 164 minute, a u dvije utakmice (protiv Bayerna u prvenstvu i Hallea u kupu) uopće nije bio u zapisniku. Na zadnjoj utakmici protiv Borussije Dortmun (2:5) izostao je zbog ozljede koljena, prema službenim informacijama iz kluba.

Čini se da nije prihvaćen ni od strane suigrača. Bild piše kako Halilović ima samo dvojicu kolega koji su uz njega (Spahić i Kostić).

Ako ga netko traži, na ovome će ga mjestu najčešće naći - Halilović nije nimalo sretan na klupi HSV-a

Šef HSV-a Dietmar Beiersdorfer (52) je punih 15 mjeseci jurio za Halilovićem i ovoga ljeta ga kupio od Barcelone za pet milijuna eura, ali uskoro je ta priča oko njega, koja je trebala postati bajkom, postala promašaj.

Halilović je sebe u HSV-u vidio u ulozi graditelja igre, a tadašnji trener Bruno Labbadia (50) smatrao ga je samo jednim velikim talentom, a ne formiranim nogometašem.

Španjolski mediji špekuliraju kako interes za Halilovića signaliziraju FC Valencia i Sporting Gijon. Prošlu je sezonu igrao upravo u Gijonu, odigravši 37 utakmica (pet golova).

Kako je Halilović s HSV-om potpisao ugovor do 2020., Gijon vjerojatno nema novca da ga kupi, a opcija posudbe ovisi isključivo o planovima i procjena HSV-a.

Kopirati
Drag cursor here to close