nezaustavljivi CR7

Nastavljena strašna Ronaldova serija: Dva gola i asistencija protiv Latvije

Sport / Flash | 10. 06. 2017. u 07:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo je sinoć okrunio ovu iznimno uspješnu sezonu s još dva pogotka. Ovaj put bilo je to u pobjedi Portugala protiv Latvije u gostima rezultatom 3:0.

Uz svoja dva zgoditka, upisao je i asistenciju za treći.

Cristiano Ronaldo je u 41. minuti doveo Portugalce u vodstvo nakon što su gosti dominirali gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Jose Fonte je pucao glavom s 11 metara i pogodio stativu, a Ronaldo se glavom bacio na odbijanac i zakucao u mrežu za 1:0.

U 63. minuti ponovo je Ronaldo pokazao klasu. Kreirao je akciju, prošao s lijevog boka u sredinu, poslao loptu na desnu stranu, a onda povratni ubačaj Quaresme dočekao pred golom u iz blizine zabio za 0:2.

Četiri minute kasnije Portugal je već pobjegao na 3:0, a strijelac je Andre Silva na Ronaldovu asistenciju.

Ronaldo je do sada postigao 71 pogodak u dresu reprezentacije, s kojom je prošloga ljeta osvojio naslov europskog prvaka.

Portugal je s 15 bodova drugi u skupini B iza Švicarske koja ima tri boda više. Mađarska je treća sa samo 7 bodova.

Ronaldova impresivna statistika

Statistika pokazuje kako je Ronaldo u deset zadnjih utakmica postigao ukupno 16 golova. Osim toga, proširili li se promatrano razdoblje na dvostruko veći broj nastupa, zabilježeno je kako je Portugalac u 20 zadnjih utakmica 24 puta pogodio protivničku mrežu, a precizni analitičari također bilježe kako u posljednjih 15 utakmica Ronaldo samo četiri puta nije bio upisan u listu strijelaca, piše Marca.

Ovaj list zaključuje kako takva statistika dokazuje i mudrost strateške odluke Zinedine Zidanea da Ronalda odmara u nekim utakmicama, rotirajući svoju momčad. Portugalac je zadržao svježinu do kraja, pokazao dominaciju i smirenost na terenu.

I to nije paušalna ocjena: Bayern, Atletico Madrid i Juventus pokušavali su ga zaustaviti u Ligi prvaka, ali svi pokušaji bili su uzaludni.

Jednako je tako pridonio i drugoj tituli kraljevskog kluba, naslovu prvaka Španjolske, postižući vitalne golove u finišu sezone protiv Celte i Malage.

Ronaldu još predstoji Confederations Cup u ovoj sezoni, a bez tih budućih nastupa, do sada je postigao 54 gola (prošle sezone 57), pri čemu je ove sezone postao bogatiji za četiri trofeja: Europski super kup, Svjetsko klupsko prvenstvo, prvak Španjolske i prvak Europe s Realom.

Kopirati
Drag cursor here to close