Radim Zondra

Napadač na Petru Kvitovu osuđen na osam godina zatvora

Provalnik nije znao da je tenisačica u stanu, a kada ju je ugledao stavio joj je nož pod vrat.
Sport / Flash | 26. 03. 2019. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač koji je prije dvije godine nožem teško ozlijedio češku tenisačicu Petru Kvitovu osuđen je na osam godina zatvora.

Dvostruka pobjednica Wimbledona je napadnuta u prosincu 2016. kada je provalnik pretvarajući se da je domar iz službe za održavanje zgrade ušao u njezin stan. Provalnik nije znao da je tenisačica u stanu, a kada ju je ugledao stavio joj je nož pod vrat.

Pokušala se obraniti, zgrabila ga je rukom, no nožem joj je rasjekao četiri prsta na lijevoj ruci kojom igra. Kvitovoj su operativnim zahvatom koji je trajao više od četiri sata morali povezati presječene tetive kako bi joj spasili prste, javlja Hina.

Nakon toga napadaču je ponudila novac, a on je uzeo 10.000 čeških kruna (oko 400 eura). Policiji je trebalo dvije godine kako bi otkrila počinitelja, a na kraju je to bio 33-godišnji Radim Zondra koji je osuđen na osam godina zatvora.

Kvitova se vratila tenisu u svibnju 2017. godine, a 18 mjeseci nakon napada stigla je do finala Australian Opena izgubivši od sadašnje vodeće tenisačice svijeta Naomi Osake.

Trenutačno nastupa na turniru u Miamiju gdje je prije tri dana pobijedila našu Donnu Vekić u dvoboju 3. kola.

"Svi prsti na mojoj lijevoj ruci su bili zarezani. Čak i danas, mobilnost nije 100 posto. Nema osjetljivosti u vrhovima palca i kažiprsta," kazala je druga tenisačica svijeta, javlja Hina.

"Vidjet ćemo što donosi budućnost, za sada sam dobro," dodala je 29-godišnja Čehinja.

Kopirati
Drag cursor here to close