Karim specijalist

Napadač Bayera Bellarabi ušao u povijest Bundeslige: 50.000-ti gol!

Sport / Flash | 18. 02. 2017. u 00:31 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački reprezentativac Karim Bellarabi (26) današnjim je zgoditkom protiv Augsburga (3:1) ušao u povijest Bundeslige, jer je postao strijelac jubilarnog 50.000-tog gola.

Napadač Bayera iz Leverkusena je ovaj zgoditak postigao u 23. minuti susreta, na dodavanje Havertza.

Prvi gol u Bundesligi postignut je 1963. godine, a strijelac je bio Timo Konietzka, igrač Borussije Dortmund (2:3 protiv Bremena).

Zgoditak pod rednim brojem 25000. postigao je Frank Mill (također Borussia Dortmund) 1988. godine, a ravno 19.536 dana nakon prvog gola u Bundesligi, Bellarabi je brojčanik podigao na 50.000.

Zanimljivo je da ovaj njemački Marokanac drži i rekord najbrže postignutog gola u Bundesligi ikad (nakon samo devet sekundi utakmice).

Uz njega ide i najbrža ozljeda - također nakon samo devet sekundi u igri, 2016. u Hamburgu.

"Svoje golove ili jubileje uvijek posvećujem obitelji. Ovo je ujedno i zgoditak za mog prijatelja Hakana, koji nije mogao danas biti s nama", izjavio je Bellarabi.

Kao što je poznato, turskog reprezentativca Hakana Calhanoglua, prvotimca Bayera, FIFA je kaznila s četiri mjeseca zabranje igranja, zbog kršenja potpisanog ugovora u juniorskoj dobi prije šest godina.

Inače, Bayer je danas bio puno bolji od domaćina Augsburga, a druga dva gola za tim iz Leverkusena postigao je Chicharito. Pogodak za Augsburg postigao je Kohr.

Odličnu partiju pružio je i 17-godišnji Kai Havertz, koji je upisao dvije asistencije na današnjoj utakmici.

Za Leverkusen su danas u obrambenoj formaciji startali Jedvaj i Dragović.

Kopirati
Drag cursor here to close