malo jači trening

Nadal prepustio samo tri gema Čiliću za finale Acapulca

Sport / Flash | 04. 03. 2017. u 08:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Mirjana Lučić-Baroni izgubili su u petak na ATP i WTA turniru u Acapulcu mečeve u polufinalu.

Čilić je u ATP turniru izgubio protiv Španjolca Rafaela Nadala 6:1, 6:2.

Čilić sretno je prošao u polufinale ATP turnira u Acapulcu, sa samo dvije pobjede. Jer nakon pobjeda nad Dolgopolovim i Ćorićem, u četvrtfinalu nije igrao ni gem.

Naime, njegov protivnik u četvrtfinalu Steve Johnson predao mu je zbog ozljede gležnja koju je dobio u četvrtfinalu protiv Ernesta Escobeda.

Rafina dominacija nad Marinom je i ovdje nastavljena, prenose hrvatski portali, i za manje od sat i pol Španjolac je pobijedio Hrvata sa 6:1, 6:2.

Nadal je suverenim trijumfom pokazao da je Kralj Acapulca jer ovo mu je 14. pobjeda na turniru gdje još nije izgubio meč, a osvojio ga je 2005. i 2013. Bez obzira na to što je prije tri godine Acapulco promijenio podlogu sa zemljane na tvrdu, to mu ovaj put nije nimalo smetalo.

Čilić je prvi set odigrao katastrofalno i u prvih pet gemova napravio čak 15 neforsiranih grešaka, što je Nadal iskoristio za vodstvo 5:0. Jedino što je Čilić u prvom setu napravio vrijedno spomena bila su dva asa za jedini poen.

U drugom setu Nadal je nastavio gdje je stao u prvom i odmah brejknuo Čilića koji se probudio i krenuo napadati protivnikov servis. Ali Nadal je spasio sve četiri brejk lopte i do forhend winnerom došao do pobjede za finale.

Do ovog susreta Nadal je protiv Čilića igrao četiri puta i samo jednom izgubio, 2009. u Pekingu. Zadnji put igrali su 2015. u Baselu, kada je Nadal slavio 2:1 u setovima.

Lučić predala zbog viroze

Lučić-Baroni je Ukrajinki Lesji Curenko predala meč nakon što je gubila 5:0.

Mirjana Lučić-Baroni je u 2017. nastavila je kako je počela, sjajnom formom, a do polufinala Acapulca, prvog turnira nakon senzacionalnog finala Australian Opena, došla je bez izgubljenog seta i prvi put u karijeri kao prva nositeljica.

U polufinalu se naprosto vukla se po terenu, a umjesto njenih silovitih udaraca, jedva je prebacivala lopticu preko mreže. Lesia Curenko lako ju je brejknula triput. Mirjana Lučić-Baroni tada je pozvala u pomoć trenera, pa liječnika, a onda je predala turnir.



Nadal u finalu igra sa Samom Querreyom, a Curenko s Kristinom Mladenović.

Kopirati
Drag cursor here to close