Panel diskusije

Mostar: Tuka i Ćatić o efikasnom načinu borbe protiv konzumiranja opijata

Sport / Flash | 27. 09. 2016. u 18:29 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje mladih 'Ruka prijateljstva' Blagaj će u sklopu projekta 'Budi cool, reci drogi NE!' podržanog od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, organizirati panel diskusiju na temu: 'Sportski stil života – efikasni način borbe protiv konzumiranja opijata'.

Na ovu temu će govoriti najbolji bh. atletičar Amel Tuka i profesionalni boksač Adnan Ćatić, trenutni svjetski prvak WBA u super srednje-teškoj kategoriji. Diskusija će se održati u petak 30.9.2016., na tri lokacije. Prva se održava u prostorijama Srednje Ekonomoske i Ugostiteljsko-turističke škole Mostar sa početkom u 11 sati.

Naredna škola u kojoj će se održati istoimena diskusija je Srednja Medicinska škola Mostar koja počinje u 14:30 sati, a održat će se na školskom dvorištu. Zadnja diskusija će biti održana na igralištu Osnovne škole Blagaj u 17 sati i otvorenog je tipa. Moderator panel diskusije će biti bosanskohercegovački glumac Mirza Mušija. Termin za davanje izjave medijima je predviđen od 18 sati u Blagaju.

Jedan od ciljeva projekta 'Budi cool, reci drogi NE!' je da zainteresira javnost za pitanje prevencije ovisnosti o drogama. "Jako nam je važno da podignemo svijest o važnosti preventivnog djelovanja od kada je u pitanju rad sa maloljetnicima od 15 godina, jer podaci Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar su zabrinjavajući.

Želimo putem medijske kampanje za prevenciju ovisnosti o drogama koju su podržali Amel Tuka i Adnan Ćatić, poslati poruku omladini da se može biti cool i bez droge!", navodi se iz udruženja 'Ruke prijateljstva'.

Kopirati
Drag cursor here to close