Omer Tipura Dedin

Mostar: Prva utakmica turnira završila neriješenim rezultatom

Sport / Flash | 09. 07. 2016. u 09:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovogodišnja 20. Ljetna liga u malom nogometu pod tradicionalnim nazivom 'Omer Tipura Dedin' započela je u petak navečer odigravanjem jedne revijalne i jedne utakmice u natjecateljskom dijelu.

Ovogodišnji jubilarni turnir pred velikim brojem gledatelja otvorila je kćerka Omera Tipure, Nermina Tipura Dervišić. O liku i djelu Omera Tipure biranim riječima govorio je dr. Ramo Omanović, inače najstariji član kluba 'Bjelopoljac' i počasni predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Prvoplasirana ekipa na ovom turniru dobit će nagradu od 5000 KM uz prijelazni pehar. Drugoplasirana ekipa dobit će novčanu nagradu od 2000 KM, trećeplasirana 1000 KM, dok će ekipa na četvrtom osvojenom mjestu dobiti nagradu od 300 KM.

Za najboljeg strijelca, golmana i ekipu za fair play osigurani su pehari.

U svečanom dijelu programa mladi članovi Solističkog ansambla KUD 'Bijelo polje' Đanan Pišmo, Faris Mahinić i Faris Karavdić uljepšali su svečanost na jubilarnom 20-om turniru.

Organizacijski odbor turnira učinio je dosta napora da ovogodišnji turnir dobije epitet jubilatni, a to su pokazali prisutnima na otvaranju. Početni udarac izveli su dr. Omanović i sin rahmetli Omera, Nermin. Revijalni dio turnira nastavila je novoformirana ekipa ŽFNK 'Emina' Mostar pod vodstvom Zije Tojage kome su se organizatori na poseban način zahvalili.

Tijekom petka članovi Organizacijskog odbora turnira obišli su mjesto gdje je ukopan Omera Tipura Dedin, uz njegovog sina i kćer.

U nastavku večeri, nakon revijalne, odigrana je natjecateljska utakmica prvog kruga između ekipa prošlogodišnjeg pobjednika turnira 'Grandex' i 'The wall'. Ovogodišnji turnir ima za cilj obilježiti i 69 godina veoma uspješnog rada i postojanja organizatora FK 'Bjelopoljac' Potoci Bijelo polje.

U revijalnoj utakmici, kako je navedeno, igrale su ekipe formirane od ŽFNK 'Emina', a podijeljeni su bili na crne i bijele. Konačan rezultat bio je 7-3 za crne. Inače, ovo je bio prvi javni nastup ovog kluba. U prvoj natjecateljskoj utakmici turnira igrali su 'Grandex' i 'The Wall', a krajnji rezultat bio je 2-2.

Kopirati
Drag cursor here to close