Mepas

Mostar: Nagrađeni najbolji u izboru loga fondacije Mali most

Sport / Flash | 09. 11. 2015. u 15:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija za razvoj i unaprijeđenje sportskih i rekretativnih aktivnosti 'Mali Most' u sklopu projekta 'Dijalog za budućnost' koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.
Proteklog vikenda upriličila je svečano proglašenje pobjednika u natjecanju za izbor logotipa Fondacije. Natjecanje je bilo namijenjeno za učenike osnovnih i srednjih škola grada Mostara. Na adresu Fondacije pristiglo je 25 radova, od kojih su izabrana tri prvoplasirana.

Zahvaljujući sredstvima koja su ostvarena u sklopu projekta dijalog za budućnost, nagrađena su autori i škole iz kojih dolaze tri prvolpasirana rada.

1. mjesto: Daniel Jelčić, Koledž ujedinjenog svijeta UWC - Mostar
2. mjesto: Viječe učenika O.Š. Drežnica u sastavu: Sedin Mezić, Nedim Omerović, Nejra Alić i Naida Alić
3. mjesto: Marko Žilić, Srednja likovna škola Gabrijel Jurkić.

U svom pozdravnom govoru u ime Fondacije sve prisutne je pozdravila Izvršna direktorica Arijana Demirović koja se zahvalila svima koji su pružili podršku u nastajanju sportske akademije, te iskazala zadovoljstvo do sada postignutim.

Prisutnima se u ime donatora sredstava za rekonstrukciju SC Kantrevac obratio prvi tajnik veleposlanstva Japana u BiH Satoru Kusayama, koji je istaknuo značaj i želju naroda Japana da realizira jedan ovakav projekat u Mostaru. Glavna savjetnica Gradonačelnika Grada Mostara Radmila Komadina, zahvalila se i veleposlanstvu Japana u BiH i Fondaciji Mali Most na spremnosti da se u Mostaru pokrene sportska akdemija, te da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju SC Kantarevac.

Predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, također se zahvalio na uspješno provedenim aktivnostima sportske akakademije u dosadašnjem djelu uz želju da vrlo brzo prve sportske korake učinimo na rekonstruiranom SC Kantarevcu, koji ima dušu i sa kojeg su krenuli mnogi uspješni mostarski sportaši.

Također ovom prilikom izvršna direktorica Fondacije 'Mali Most' Arijana Demirović i članovi UO Nathalie Walin i Luis Villas Boas Pires uručili su zahvalnice za podršku u radu Sportske akademije 'Mali Most': Veleposlanstvu Japana u Bosni i Hercegovini, Gradu Mostaru, Sportskom savezu Grada Mostara, UN Development programme, Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, Saši Papcu, Gimnaziji Mostar, Koledžu Ujedinjenog Svijeta – UWC Mostar, Nastavničkom fakultetu Univerziteta 'Džemal Bijedić' Mostar, Fakultetu prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Vijeću Mladih Grada Mostara, Vijeću učenika srednjih škola Grada Mostara, Žnfk Mostar, FK Lokomotiva, Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, Japan International Cooperiation Agency - JICA, Deloitte Tohmatsu Consulting LLC.

Projekt menadžer Fondacije 'Mali Most' Dženan Šuta uradio je kratak pregled do sada urađenih aktivnosti Sportske akademije u sklopu projekta Dijalog za budućnost, te je prikazan kratki video zapis. Poslije predstavljenog logotipa Fondacije 'Mali Most' u dvorani u kampusu Univerziteta 'Džemal Bijedić' upriličen je trening polaznika akademije. Projekat 'Dijalog za budućnost' se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira - Fonda za izgradnju mira (PBF).

Kopirati
Drag cursor here to close