Iz sivila u nove boje

Mostar: Kantarevac 'presvučen' novim izgledom

Sport / Flash | 28. 06. 2016. u 13:33 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rekonstrukcija Sportsko - rekreativnog centra 'Kantarevac' ide predviđenom dinamikom, potvrđeno je za Bljesak.info iz Sportskog saveza Mostara.

Kako se ekipa portala Bljesak.info uvjerila na mjestu događaja, radnici firme 'Izgradnja Tojaga' rade punom parom kako bi se ispoštovali rokovi predviđeni ugovorom.

"Radovi na terenu su gotovi. Postavljena je umjetna podloga, te su urađeni odvodi. Također, izgrađen je novi objekt gdje će biti svlačionice i ured, kao i sanitarni čvor. Novi zidani objekt je urađen na mjestu nekadašnjeg wc-a, dok će na mjestu gdje su nekada bile svlačionice biti izgrađene tribine", navode iz Sportskog saveza.

U narednom periodu radovi na zidanom objektu gdje će biti svlačionice će biti završeni, a bit će postavljena i nova rasvjeta. Stupovi za novu rasvjetu su već stigli. Nakon toga pristupit će se izgradnji novog dijela (zapadne) tribine na mjestu gdje je nekada bila svlačionica.

Svi radovi osim izgradnje zapadne tribine očekuje se da budu gotovi do kraja srpnja. Prostor iza istočne tribine koji je do sada bio neiskorišten, također će biti stavljen u funkciju, te će se tu nalaziti jedan zatvoreni dio sportskih sadržaja.

Inače, za rekonstrukciju SRC 'Kantarevac' vlada Japana odobrila je grant u iznosu od 443 000 KM. Predstavnik veleposlanstva Japana u BiH Satoru Kusayama rekao je da je po okončanju ovog projekta planirano otvaranje nogometne akademije.

Kazao je kako su inicijatori za otvaranje te akademije Fondacija 'Mali most' i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana, te dodao kako je to prilika djeci iz osnovnih škola da postanu članovi nogometne škole.

Kopirati
Drag cursor here to close