Sportski savez

Mostar izabrao najuspješnije sportaše u 2019. godini

Mostar je u četvrtak navečer izabrao najuspješnije sportaše i sportske kolektive u 2019. godini.
Sport / Flash | 30. 01. 2020. u 21:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji mostarski sportaši, sportski kolektivi i zaslužni sportski djelatnici u 2019. godini dobili su svoja priznanja na svečanosti održanoj u četvrtak u hotelu "Mepas" u Mostaru.

Mario Aladžić iz Futsal kluba Mostar Stari grad Staklorad proglašen je najuspješnijim sportašem u seniorskoj konkurenciji u 2019. godini, dok je u ženskoj kategoriji priznanje za najbolju sportašicu dobila članica Kluba vodenih sportova (KVS) "Orka" Amina Kajtaz.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Najuspješnijom sportašicom juniorkom proglašena je Lana Pudar iz Kluba vodenih sportova "Orka", a za najboljeg juniora Kerim Sadiković, također član KVS-a "Orka".

Najbolji kadet u 2019. godini u Mostaru bio je član Judo kluba "Borsa" Mario Jozeljić, najboljom kadetkinjom proglašena je Helena Čule iz Judo kluba "Neretva", dok je najuspješnija muška seniorska ekipa u prethodnoj godini Futsal klub Mostar Stari grad Staklorad, a najboljom ženskom seniorskom ekipom proglašen je Ženski nogometni klub "Emina".

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj kazao je kako su mostarski sportaši i ove godine ostvarili zapažene rezultate u domaćim prvenstvima, ali i na međunarodnim natjecanjima.

''Malonogometni klub Mostar SG Staklorad osvojio je titulu prvaka BiH, a u Ligi prvaka ušao među 16 najboljih klubova u Europi što je jedan od najboljih rezultata koje je ovaj klub dosad uspio ostvariti. Svojim rezultatima u protekloj godini Amina Kajtaz ponovno je potvrdila kako je najbolji ambasador Bosne i Hercegovine i grada Mostara. Tu je važno spomenuti i HŠK Zrinjski, Stolnoteniski klub Mostar, FK Velež i mnoge druge. Svi ovi rezultati nisu slučajni, oni su došli kao rezultat ozbiljnog i profesionalnog rada uprave, trenera i samih igrača'', kazao je Kevelj.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Naglasio je također kako se Sportski savez Grada Mostara svim sportašima i klubovima trudi omogućiti što bolje uvjete rada kako bi se postizali što bolji rezultati.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić istaknuo je kako se kroz sportaše gradi bolje društvo.

''Sportaši su uistinu najbolji predstavnici našeg društva kroz cijeli život, ali moram spomenuti kako iza svakog dobrog rezultata i uspjeha sportaša stoje njihove obitelj, prijatelji, ali i sportski radnici i njima posebno hvala'', kazao je Bešlić.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Gradonačelnik je ovom prilikom apelirao na sve više razine vlasti da pomognu Mostaru kako bi se izgradila sportska dvorana kojom će se, kako kaže, ovaj grad ponositi.

''Grad Mostar po svojim sportskim rezultatima zaslužuje puno bolje uvjete. Osim sportske dvorane koja nam nedostaje, žalosna je konstatacija kako Mostar, koji ima najbolje plivače u BiH, nema ni adekvatan bazen u kojemu bi se zimi moglo kvalitetno trenirati te da nam ti plivači odlaze vježbati izvan države. Moja molba višim razinama vlasti bila bi da nam pomognu pokrenuti pitanje kreditiranja izgradnje sportske dvorane i drugih objekata, jer mislim da to ovi mladi ljudi zaslužuju'', istaknuo je Bešlić čestitajući im na osvojenim priznanjima.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Ovogodišnji žiri sastojao se od šest članova, i to: predsjednika Saše Papca te članova Adisa Obada, Mirsada Behrama, Marina Sutona, Mirjane Bošnjak te Dženana Šute.

U konkurenciji mlađih kadeta najbolji sportaš bio je Ivan Ivanković iz Akademskog plivačkog kluba "Zrinjski", a najbolja mlađa kadetkinja u protekloj godini bila je članica Judo kluba "Hercegovina" Lana Čović Stanić. Najuspješnija mlada ženska ekipa je Hrvatski rukometni klub "Katarina", dok je nagrada za najbolju mladu ekipu u muškoj kategoriji pripala Hrvatskom športskom klubu "Zrinjski".

U kategoriji najuspješnijeg trenera u prošloj godini priznanje je osvojila trenerica Kluba vodenih sportova "Orka" Alena Ćemalović.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Nagradu za životno djelo osvojili su međunarodni rukometni sudac Džabir Delalić te sportski zrakoplovac i član Aero kluba Mostar Oton Sabo. Najuspješniji sportski radnik je Toni Vranjić iz Stolnoteniskog kluba Mostar.

Organizator ovog događaja, kojemu su osim sportaša prisustvovali i brojni predstavnici političkog, javnog i kulturnog života u BiH, bio je Sportski savez Grada Mostara. 

Posebna priznanja sportskim ekipama za ostvarene izuzetne sportske rezultate u 2019. godini: Stonoteniski klub 'Mostar' (klub koji je bio u najužoj konkurenciji za najuspješniju ekipu u protekloj godini osvojio prvenstvo i Kup Bosne i Hercegovine, te zasluženo dobiva posebno priznanje za izuzetne sportske rezultate).

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Marketing tim Red Bull BiH - Agencija koja već pet godina organizira manifestaciju Red Bull cliff diving skokova sa Starog mosta u Mostaru u sklopu svjetske serije. Zahvaljujući njima, Mostar je ucrtan na mapu svijeta Red Bull skokova.

Udruženje građana 'Zdrav život - kinezis' - Organizacija Mostar Half Maratona, sportsko rekreativne aktivnosti koja iz godine u godinu privlači sve veći broj zaljubljenika u trčanje. U protekloj godini organziran je polumaraton, humanitarna utrka i utrka učenika osnovnih škola sa preko 1200 sudionika.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara

Damir Ilija Pehar - Dugogodišnji sportski radnik koji je pružio podršku brojnim klubovima sa područja našeg grada, a najveći doprinos posebno iskazao prema rukometnim klubovima. Aldin Karailo - Svjetski prvak u fudokan karateu.

Elma Škaljić - tri prva mjesta na Balkan openu u Beogradu (u kategorijama athletic i super body te u apsolutnoj kategoriji za žene). Osvajanjem apsolutnu kategorije Elma je dobila i PRO kartu svjetske World Fitness Federation – WFF što je prvi takav uspjeh u BiH. Prvo mjesto u Miss fitness kategoriji, natjecanje organizirano u IBFF federaciji (International Body Fitness Federation), te stekla još jednu PRO kartu, ovaj put u IBFF federaciji, te u natjecanju PRO lige zauzima treće mjesto što je povijesni uspjeh, jer je to prvi put da jedan od natjecatelja iz BiH osvojio pehar u PRO ligi.

Petar Drežnjak - Kao član Kluba Tajlandskog boksa 'Lovac - Hunter', Petar je postao prvak BiH u tajlandskom boksu, te prvak svijeta u kategoriji do 23 godine.

Foto: Bljesak.info / Izbor najuspješnijih sportaša Grada Mostara
Kopirati
Drag cursor here to close