''Aktivan student - zdrav student''

400 mostarskih studenata vježbalo zajedno

Cilj ove manifestacije je potaknuti studente na aktivan stil života i tjelovježbu kao redovitu aktivnost u njihovom slobodnom vremenu
Sport / Flash | 10. 04. 2019. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru i Arena sport centra održana je sportsko edukativna radionica za sve studente Sveučilišta u Mostaru pod nazivom "Aktivan student - Zdrav student".

Cilj ove manifestacije je potaknuti studente na aktivan stil života i tjelovježbu kao redovitu aktivnost u njihovom slobodnom vremenu, priopćeno je sa Sveučilišta.

Foto: PR / Vježbanje mostarskih studenata

Sukladno ciljevima program manifestacije podrazumijevao je kratko predavanje o važnosti tjelesne aktivnosti i kretanja za zdravlje pod vodstvom docenta Franje Lovrića sa Studija kineziologije koji je istaknuo kako je kretanje urođena ljudska potreba bez kojeg čovjek ne može funkcionirati.

O sadržajima i mogućnostima Arena sport centra studente je upoznao djelatnik centra Marin Čuljak koji je rekao kako je ovaj centar odnedavno i partner mostarskog Sveučilišta te da studenti imaju posebne pogodnosti sudjelovanja u sportsko-rekreacijskim sadržajima koje centar nudi.

Foto: PR / Vježbanje mostarskih studenata

Kroz praktični dio programa studenti su upoznati sa osnovnim principima vježbanja, kao i kompleksom opće pripremnih vježbi bez pomagala koje mogu primjenjivati u slobodno vrijeme.

Po završetku programa studenti su imali priliku izmjeriti krvni pritisak i razinu šećera u krvi koje je provodila udruga studenata medicine "Bohemsa". 

''Veliki interes studenata i pozitivne reakcije na organizaciju ove radionice/treninga pozitivan su pokazatelj organizatorima za buduće akcije, i dodatnu edukaciju studenata o važnosti tjelesnog vježbanja'', priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close