začuđujuća lakoća

Monaco i Mbappe protiv Borussije Dortmund za povijest

Sport / Flash | 19. 04. 2017. u 21:59 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dortmundska Borussia nije imala sreće u četvrtfinalu Champions League. Nakon što je izvršen bombaški napad na njihov autobus uoči prve utakmice protiv Monaca, narednog dana poraženi su na Westfalenu 2:3, a u utorak u uzvratu 1:3.

Na taj način, s ukupnih 6:3, Monaco je nakon 13 godina ponovo u polufinalu Lige prvaka!

Kylian Mbappe probio je goste već u 3. minuti zabivši svoj 16. gol u posljednjih 16 utakmica. Bio mu je to peti pogodak u Ligi prvaka i s 18 godina je najmlađi nogometaš kojemu je to uspjelo.

Zanimljivo, on je pet golova zabio u nokaut fazi natjecanja, a slijedeći najmlađi koji je to napravio je Lionel Messi. Zvijezdi Barcelone to je uspjelo s 21. godinom.

Podsjetimo, Mbappe je prvi gol zabio u osmini finala protiv Manchester Cityja na Etihadu, a momčadi Pepa Guardiole zatresao je mrežu i u uzvratu. Također, sjajnu seriju nastavio je s dva gola protiv Borussije Dortmund u prvom dvoboju četvrtfinala, a do petog gola stigao je već večeras, te trenutačno dijeli četvrto mjesto na ljestvici strijelaca u Ligi prvaka, zajedno s Aguerom, Benzemom, Falcaom i Griezmannom.

Posao je na stadionu u kneževini Monaco protiv Borussije nastavio iskusni golgeter Radamel Falcao koji je u 17. minuti zabio za 2:0. Njih dvojica su ove sezone zajedno postigli čak 49 golova.

Marco Reus je nakratko pobudio nadu Nijemaca u 48. minuti pogotkom za 2:1, ali Valerie Germain je u 81. minuti, nekoliko sekundi nakon ulaska u igru, zabio golmanu kroz noge za konačnih 3:1.

Igrači Borussije su i uoči ovog susreta doživjeli autobus-šok, jer je francuska policija uoči odlaska tima iz hotela detaljno pretražila njihov autobus, zbog čega je utakmica kasnila pet minuta.

Policija nije navela konkretne razloge za pregledavanje autobusa, ali igračima Borussije zasigurno su se vratile slike od prije osam dana.

"Sve i da nam je bilo omogućeno misliti samo na nogomet, nakon ovoga to više nitko ne bi mogao", kazao je frustrirani trener Thomas Tuchel.

Dodao je kako je ponašanje policije u Monacu bilo u najmanju ruku neobično.

Jasno je da igrači Borussije ni u jednoj utakmici nisu bili spremni u onolikoj mjeri koliko to ova faza natjecanja zahtijeva, a prvu utakmicu, koja je odigrana pod pritiskom UEFA-e, samo dan nakon bombaškog napada u kojem je ozlijeđen Marc Bartra, Tuchel je nazvao ''najnepotrebnijom utakmicom u povijesti Lige prvaka".

Kopirati
Drag cursor here to close