Jedan je Ćiro

Miroslavu Ćiri Blaževiću uručen Orden Europskog pokreta u BiH

Sport / Flash | 09. 09. 2016. u 10:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednica Europskog pokreta u BiH Višnja Lončar uručila je u petak u Mostaru orden tog pokreta istaknutom sportskom i društvenom djelatniku Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Iz Europskog pokreta u BiH istaknuli su kako se najviše priznanje građana i BiH i tog pokreta uručuje se Miroslavu Ćiri Blaževiću za životno djelo i zahvalnost za njegove posebne i posebne i nemjerljive zasluge na polju pozitivne internacionalne promidžbe Bosne i Hercegovine, njegove druge domovine Hrvatske i cijele regije, a putem višegodišnjeg sportskog angažmana u svojstvu trenera i selektora nogometnih ekipa i nacionalnih selekcija.

Prilikom uručenja ordena, predsjednik Europskog pokreta u Bosni i Hercegovini Predrag Praštalo kazao je kako se Orden Ćiri Blaževiću uručuje s velikim zadovoljstvom jer se radi o čovjeku koji je promotor, ne samo BiH i Hrvatske, već cijele regije.

''Ako postoji živa legenda kojoj treba dići spomenik za života na polju kulture, sporta, širenja prijateljstva i pozitivne energije u regiji onda je to svakako Miroslav Ćiro Blažević'', naglasio je Praštalo, koji je još jednom ponovio kako Europski pokret u BiH od 2010.godine u ime građana Bosne i Hercegovine dodjeljuje Orden, Plaketu i Ključ Europskog pokreta, pošto je Bosna i Hercegovina jedina zemlja u Europi, a možda i u svijetu, koja nema funkcionalan Zakon o medaljama i ordenima, tako da nije u mogućnosti nikome takve uručiti ili dodijeliti.

''Pet reprezentacija sam vodio, a nikakvo odličje nisam dobio'',  kazao je Ćiro u svom stilu, našalivši se pritom kako će ovaj orden imati posebno mjesto u njegovoj vitrini jer i nema drugoga.

U svom obraćanju medijima, ustvrdio je kako su sportaši istinski ambasadori koji zbližavaju ljude i grade mostove te da je u njegovom duhu oduvijek bilo širenje pozitivne energije i da se ljudi s ovih područja vole.

''Mi se pretvaramo kako smo nešto veliko, ali smo u stvari jako mali da bismo mogli egzistirati ako ne bismo bili ujedinjeni. Mislim da je to jedna filozofija koju bi svatko od nas trebao respektirati te ugušiti sve one primitivne porive koji nas i čine malima'', naglasio je Blažević.

Dodao je kako je njegovo životno iskustvo jako veliko da može odgovorno potvrditi kako ovo podneblje daje najveće talente i najveće pameti.

''No razlog zbog kojega to nekada ne možemo izraziti jeste u nekom našem malo čudnom mentalitetu da odmah imaginiziramo one koji pokažu neku nadarenost veću od drugih'', istaknuo je popularni Ćiro.     

Komentirajući skorašnje parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj, Ćiro kaže kako je on, na neki način, autsajder u cijeloj priči, no kako mu je drago da je imao prigodu kazati sve što misli o jednom izuzetnom čovjeku kao što je Milan Bandić.



Upitan što će urediti ako uđe u Hrvatski sabor, Ćiro je kazao kako je to iluzija te da će se to teško dogoditi pored konkurencije kakvu ima.

Ocijenio je i kako bi to bilo pravo čudo te da bi se, kada bi ipak ušao, u Saboru borio za istinu i protiv nepravde koja je nanesena hrvatskom narodu.

Inače, nositelji najviših priznanja građana i Europskog pokreta u BiH  su trojica (dva bivša i jedan aktualni) visokih predstavnika u BiH, šestorica predsjednika država regije, brojni ministri i diplomati i veleposlanici stranih država, europski komesari i zastupnici, predstavnici religijskih zajednica, poslovnog sektora i dr. oblasti društvenog i javnog života kako BiH, tako i šireg regije, Europe i svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close