Novac iz interventnih sredstava

Ministarstvo će ipak podržati Lanu Pudar

Iako je Federalno ministarstvo je odbilo aplikaciju Kluba vodenih sportova "Orka" Mostar iz projekta "Transfer za sport od značaja za Federaciju", Lana ipak neće ostati bez podrške.
Sport / Flash | 10. 06. 2021. u 11:46 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH iako je zbog neadekvatno dokumentacije, pogrešnog numeriranja, odbilo podržati Lanu Pudar sredstvima iz projekta "Transfer za sport od značaja za Federaciju", ona ipak neće ostati bez podrške ovog ministarstva.

Kako je za Bljesak.info kazao predsjednik Kluba vodenih sportova Orka Damir Đedović Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH pomoći će Lanu iz interventnih sredstava.

''Zvali su oni nas ima sigurno tri do četiri tjedna, kad su uočili da smo napravili propust. Nazvali su, odmah javili i obećali pomoći nas iz interventnih sredstava. Procedura je u tijeku. Što se ovoga tiče, ne mogu reći da su bili nekorektni, samo mogu da izrazim čuđenje za te kriterije'', kazao je Đedović.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo kulture i sporta odbilo je aplikaciju Kluba vodenih sportova "Orka" Mostar pod nazivom "Trenažni proces/pripreme za OI Tokio 2021 - Lana Pudar" s navedenim razlogom "Obavezna dokumentacija pogrešno numerirana (numerirane sve stranice dokumenata)".

''Čudni su im malo ti kriteriji i ne znam koliko ti kriteriji mogu mjeriti kvalitet nekog projekta. Bože moj, stavili su te kriterije taj administrativni propust jednostavno se dogodio'', komentirao je  Đedović.

Novac za Tokio još čekaju od županijske vlade

Prema njegovim riječima, Novac za put do Tokija neće biti problem za Lanu. Brojni privatni i gospodarski subjekti kao i sponzori prepoznali su mladi talent. Najveći doprinos dao je Olimpijski odbor, a novčanu podršku dali su i sve razine vlasti koje su to obećali, osim Vlade HNŽ.

''Grad Mostar je ispunio svoje obećanje i uplatio rečeni iznos, Sportski savez, ne mogu zaboraviti kanton Sarajevo koji je dao veliki doprinos, kao i Olimpijski komit. Jedino što čekamo i gdje još nismo ajde da kažemo dobili ono što očekujemo to je naš Kanton. To slobodno mogu reći da nije još završeno ništa'', kazao je Đedović.

Kako je kazao, resorno županijsko ministarstvo isplatilo je Lani nagradu koja je sljeduje, ali dio koji su obećali za potporu za pripreme, taj dio još nisu.

Lana nije projekt za jednu godinu

Kao 15 godišnjakinja Lana je napravila veliki uspjeh. Postigla je vrhunsku stvar, odlazak na Olimpijske igre. Mlada i talentirana Lana na plivačkom mitingu u Beogradu u ožujku isplivala je A olimpijsku normu u disciplini 100 metara delfin i postigla najbolji rezultat u povijesti bosanskohercegovačkog plivanja, i to je drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini.

Lana se trenutno nalazi na pripremama u Dubrovniku trebali bi za vikenda odraditi jedno natjecanje. Zatim u nedjelju leti u Ankaru na pripreme, a potom na juniorsko prvenstvo u Rimu. Nakon toga slijedi povratak u Mostar, a zatim put u Tokio gdje će se u razdoblju od 23. srpnja do 8. kolovoza održati Olimpijske igre.

Kako je istaknuo Đedović Lana nije projekt samo za jednu godinu, za Tokio, već potencijal za iduća tri projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close