Glavna borba večeri

McGregor protiv Natea Diaza u velter kategoriji

Sport / Flash | 24. 02. 2016. u 08:29 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

McGregor je 5. ožujka trebao izazvati prvaka lake kategorije, Rafaela dos Anjosa, međutim, Brazilac je slomio stopalo te je morao otkazati nastup 11 dana prije borbe. “The Notorious” će tako propustiti priliku da uđe u povijest i okruni se s čak dva naslova istovremeno, nakon što je u prosincu osvojio pero titulu porazivši Josea Alda u rekordnih 13 sekundi piše fightsite.hr

Budući da je borba za manje od dva tjedna, Diaz se nije htio spuštati u laku kategoriju, no McGregor je pristao na borbu u velteru.

Od boraca koji su se ponudili da zamjene ozljeđenog prvaka priliku je očekivano dobio Diaz, iako su Donald Cerrone i Urijah Faber također bili ozbiljni kandidati. Frankie Edgar je odbio ponudu zbog ozljede, baš kao i Jose Aldo koji tvrdi da nije u formi.

Diaz je u posljednjem nastupu na UFC on Fox 17 priredbi u prosincu dominantnim nastupom izborio jednoglasnu sudačku odluku nad Michaelom Johnsonom, nakon čega je eksplicitnim i vulgarnim jezikom izazvao Mcgregora, da bi u kasnijem intervjuu izjavio kako mu je UFC potvrdio borbu s irskom senzacijom. Čini se da je Diaz zaista bio u pravu i sada će, na radost fanova, odraditi željenu borbu i zaraditi vjerojatno najveću plaću u životu.

Kopirati
Drag cursor here to close