Aye aye, captain

Manuel Neuer je novi kapetan Elfa

Sport / Flash | 02. 09. 2016. u 08:12 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw imenovao je vratara Manuela Neuera novim kapetanom Elfa.

Odlaskom Bastiana Schweinsteigera u reprezentativnu mirovinu, njemačka sportska javnost je sa zanimanjem očekivala izbor novog kapetana.

Neuer će u nedjelju u Oslu u kvalifikacijskog utakmici za SP protiv Norveške prvi put kao izabrani kapetan predvoditi svoj tim na travnjaku. On je doduše u novije vrijeme često bio ''rezervni kapetan'', mijenjajući Schweinsteigera koji u zadnje vrijeme nije puno igrao.

Inače, Schweinsteiger je bio dvije godine kapetan njemačke nacionalne vrste, naslijedivši Philippa Lahma, koji se od reprezentacije oprostio nakon Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, kada je Njemačka osvojila titulu svjetskog prvaka.

"Velika mi je čast što se izbornik odlučio za mene. Povjerenje koje mi je na ovaj način ukazano čini me neizmjerno ponosnim", izjavio je Neuer.

Joachim Löw kaže kako je za njega Manuel Neuer logičan izbor, jer ima sve ono što jedan vođa treba imati.

Interesantno je da neke najnovije ankete pokazuju kako je najviše ispitanih bilo za Jeromea Boatenga (43,3% u anketi korisnika portala sportschau.de). Iza Boatenga je Neuer (28,2%), Mats Hummels (18,9%) te Thomas Müller 9,7 postotaka.

Boateng je bio i sam iznimno zainteresiran za ulogu budućeg kapetana Elfa, izjavivši kako bi za njega bila nemjerljiva čast nositi kapetansku vrpcu kao prvi njemački obojeni reprezentativac u povijesti.

Izbornik Löw je osim imenovanja novog kapetana nacionalne vrste, sastavio i novi igrački savjet u kojem su Neuer, Hummels, Sami Khedira, Müller i Kroos. Novinari su ovaj moćni i utjecajni odbor već nazvali Löwovim ministarskim kabinetom.

Kopirati
Drag cursor here to close