'Moćni Hrvat'

Mamić: Ne stojim iza prijetnji smrću glavnom državnom odvjetniku

Sport / Flash | 21. 07. 2016. u 11:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i bivši izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić najavio je za četvrtak konferenciju za novinare na kojoj bi, kako se očekuje, trebao odbaciti medijske napise da je naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, što je prijepodne izjavio i u sjedištu Uskoka.

Mamić je u četvrtak u sjedištu Uskoka dao izjavu da ne stoji iza prijetnji Cvitanu, a Državno odvjetništvo nije željelo komentirati Mamićev dolazak. Novinare je Mamić potom preko svoje Facebook stranice pozvao na konferenciju za novinare u 13 sati u hotelu Sheraton.

Tjednik Nacional objavio je u posljednjem broju da je "moćni Hrvat" naručio ubojstvo glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana jer mu je "razbio poslovno carstvo, osujetio kriminalne planove i spriječio nastavak pranja novca preko offshore računa".

U izjavi za Dnevnik.hr. Mamić je kazao da nema veze s tim slučajem. "Prepoznao sam se u medijskim navodima i došao sam reći da nemam veze s time", izjavio je Mamić.

"Već nekoliko dana vrti se po medijima o ugrozi glavnog državnog odvjetnika i atentatu na njega i njegovu obitelj. Nigdje nisam imenovan, ali dolazilo me je stotine ljudi i jučer na utakmici pitati što se to dešava jer su zaključili da se aludira na mene što sam prepoznao i ja. Shvatio sam da se aludira na mene i što sam drugo mogao nego zatražiti prijem kod glavnog državnog odvjetnika i razjasniti stvari - da se ne osjeća ugrožen od mene, da sam ja tu glavom i bradom i da ću zatražiti poligrafsko testiranje.

Produžio sam u prostorije USKOK-a gdje sam inzistirao da me netko primi i gdje sam dao izjavu da sam jako zabrinut jer ako je ugrožen glavni državni odvjetnik onda bi se cijeli državni aparat trebao dignuti na noge, a ne putem medija plasirati takve umobolne konstrukcije. Vidjet ću što će se sad desiti", prenosi Dnevnik.hr.

Uskok Mamića, njegova sina Marija, brata Zorana i niza drugih 'pomagača' među kojima je i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović tereti da je organizirao izvlačenje milijuna od transfera Dinamovih igrača preko poduzeća u inozemstvu, a istrage su pokrenute na temelju nalaza sektora za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija.

Kopirati
Drag cursor here to close