Sportska akademija "Little bridge"

"Mali most" ugostio svoje prijatelje iz Japana

Sportska akademija "Mali most" iz Mostara danas je ugostila svoje prijatelje iz Japana, sportsku akademiju 'Little bridge'.
Sport / Flash | 27. 07. 2018. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Malim gostima iz Japana i njihovoj pratnji prezentirana je povijest sporta i nogometa u Mostaru te prikazani neki od velikana koji su doprinijeli razvoju sporta u Bosni i Hercegovini.

Dženan Šuta, menadžer sportske akademije "Mali most" kazao je kako suradnja između "Malog mosta" iz Mostara, te "Little bridge" akademije iz Japana traje još od 2014. godine. Te godine pokrene su i prve aktivnosti na rekonstrukciji Sportskog centra Kantarevac a kasnije je uspostavljena i Sportska akademija u Mostaru.

"Prvu podršku imali smo od naše sestrinske organizacije "Little bridge" iz Japana koja je na više načina podržala naš rad i organizaciju, a zahvaljujući njima prošle godine naša djeca zajedno s trenerima imali su priliku posjetit Japan gdje su upoznali japansku kulturu, posjetili razne institucije od važnosti za Japan, i sport u Japanu, odigrali par utakmica, upoznali predsjednika fondacije "Little bridge" gospodina Tsuneyasu Miyamoto-a", kazao je Šuta. 

Sportaši iz Japana su u srijedu večer stigli u Sarajevo, dok  danas borave u Mostaru. Nakon prezentacije o sportu u Mostaru, odigrali su trening utakmicu s prijateljima iz Mostara, a zatim uživali s rodbinom i prijateljima u pripremljenom roštilju. Goste sutra očekuje prijateljska utakmica s djecom iz Futsal akademije 'Stari grad', a u nedjelju će prisustovati tradicionalnim skokovima sa Starog mosta.

Kopirati
Drag cursor here to close