pokloppio ga?

Liverpool spreman platiti 30 milijuna za Pulišića?

Sport / Flash | 30. 11. 2016. u 22:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najperspektivnijih mladih igrača na svijetu, Amerikanac Christian Pulišić (17), vrlo brzo je upao u oči mnogim nogometnim menadžerima.

Njegove igre u Borussiji Dortmun čak su navele i predstavnike Hrvatskog nogometnog saveza da mu (zbog hrvatskog porijekla) ponude nastup za neku od selekcija Vatrenih, s perspektivom skorog nastupa za A vrstu, ali se on opredijelio za svoju domovinu i prihvatio poziv Klinsmanna, bivšeg izbornika SAD-a, te zaigrao za američku A selekciju.

Daily Mail piše kako Liverpool planira u zimskom prijelaznom roku dovesti ovog igrača u svoje redove. Spremni su platiti 30 milijuna eura, piše list.

Trener Klopp dobro poznaje mogućnosti Pulišića, a bio je i zagovornik ideje da mu se, iako je imao samo 16 godina, ponudi profesionalni ugovor, čime je započela jedna karijera s velikim izgledima.

"Pulišić uistinu zna igrati", kazao je tada Klopp.

Menadžer Borussije Michael Zorc nije se pak previše uzbudio na pitanje novinara je li im stigla ponuda iz Liverpoola.

"Ne trebaju se mučiti oko slanja ponude", ležerno je prokomentirao za Bild.

Borussia ne samo da ne želi prodati Pulišića, nego rade na tome da se njegov aktualni ugovor (do 2019.) čim prije produži za naredno razdoblje.

U ovoj je sezoni nadareni nogometaš igrao 14 puta za prvi tim Borussije, od čega je u 10 utakmica bio starter. Uz dva postignuta gola, imao je i šest asistencija.

Klopp pak sa svoje strane mora grozničavo poraditi na rješenju problema nastalog ozljedom Philippea Coutinha (pet golova i pet asistencija u do sadašnjem dijelu sezone).

Druga udarna igla Liverpoola, Senegalac Sadio Mané (6 golova do sada) također će klubu nedostajati od 14. siječnja do 5. veljače, jer će sa svojom reprezentacijom igrati na Afrika Cupu.

Međutim, čak i kad bi došao u zimskom prijelaznom roku, ni Christian Pulišić ne može nadomjestiti obojicu.

Kopirati
Drag cursor here to close