lino višebojac

Lino posjetio i OŠ Zalik: Dženisa Šuta i Bakir Dedić putuju na veliko finale

Sport / Flash | 21. 04. 2016. u 11:51 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revijom boja i navijačkih maski i stilova, gromoglasnim aplauzom i ovacijama, učenici i učenice OŠ Zalik poželjeli su dobrdošlicu Lino višebojcu. Revijalni dio programa obogatili su kompleksnom plesnom koreografijom a potom i nastupom flautistice Belme Rizvanović iz petog razreda.

Najbolji literarni rad napisale su Hana Juklo i Sarah Sarić, a peti razredi bili su najbolji navijači s najboljim transparentima. Ukupni sportski pobjednici Lino višebojca su djevojčica Dženisa Šuta i dječak Bakir Dedić, oboje sa po 140 bodova i oboje iz šestoga razreda.

Sve popularniji Damir Beljo bio je gost i ove škole, a društvo su mu činili Samir Lerić, bivši košarkaški reprezentativac BiH, Adnan Bobić, golman FK Veleža i Ali Demić, košarkaš Zrinjskog. Svi oni bodrili su svim srcem natjecatelje i uživali u igrama.

Izazivači današnjeg višebojca su bili Jasmin Bratić iz drugog razreda i Ilma Ljubović iz šestog, pobijedivši u izazovima svu četvoricu sportaša.Damir Beljo drugi dan zaredom bio je gost Lino višebojca bodreći natjecatelje i navijajući za njih. Sportaši su se, i u Zaliku, odlično zabavili družeći se s mališanima i praveći selfie fotografije sa maskotama Linom i zmajem Zalika.

„Lino višebojac je već odavno zaživio u Hrvatskoj i željeli smo ga prenijeti u Bosnu i Hercegovinu, da i djeca u bh. osnovnim školama dobiju priliku jačati timski duh, zabaviti se, družiti se i upoznati se sa uspješnim sportašima koji ih bodre tijekom igre. U konačnici, one najbolje vodimo na veliko finale u Koprivnicu gdje će tek biti pravi doživljaj i spektakl. Lino višebojac je izuzetan projekt, s jedinstvenom dječjom emocijom koja se prenese na sve sudionike. Zato smo sretni što je i u prvoj i u ovoj sezoni koja je u tijeku, polučio jednaki uspjeh kao u Hrvatskoj', kazao je Milan Šarlija, direktor Podravke u BiH.

Tvrtka Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije, Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta te medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj.

Osnovna škola Zalik sedma je škola domaćin druge bh. sezone Lino višebojca u koje je uključeno 12 osnovnih škola u 11 gradova Bosne i Hercegovine. Nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika, Bihaća, Čapljine i prvog Lino višebojca u Mostaru, Lino višebojac nastavlja se sutra u Širokom Brijegu, a potom nastavlja za Tuzlu, Zenicu, Banja Luku i Sarajevo.

Kopirati
Drag cursor here to close