41. pobjeda

Lewis Hamilton izjednačio se sa Sennom

Sport / Flash | 27. 09. 2015. u 07:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu pobjednik je utrke Svjetskog prvenstva formule 1 za Veliku nagradu Japana, vožene u nedjelju na stazi u Suzuki.

To je njegova 41. pobjeda u karijeri, kojom se izjednačio s legendarnim Brazilcem Ayrtonom Sennom.

"Mnogo mi znači to što sam se sa svojim dječačkim idolom izjednačio baš ovdje, u Suzuki, gdje je Ayrton bio toliko puta u povijesnim dvobojima", rekao je Hamilton u intervjuu na pobjedničkom postolju nakon svojeg trećeg slavlja u Suzuki.

Hamilton je vodio od starta do cilja i vrlo uvjerljivo stigao do pobjede kojom je prednost u ukupnom redoslijedu vozača ispred momčadskog kolege Nice Rosberga povećao na 48 bodova.

Iza dva Mercedesa završila su dva Ferrrarija. Nijemac Sebastian Vettel je bio treći, a Finac Kimi Raikkonen četvrti. Vettel je s 42 pobjede u karijeri prvi sljedeći ispred Hamiltona na vječnoj ljestvici najuspješnijih vozača formule 1 i prilično je izgledno da će Britanac prestići Nijemca već u ovoj sezoni.

Oni koje neće moći dostići ove godine su Francuz Alain Prost s 51 pobjedom i Nijemac Michael Schumacher koji je daleko ispred svih s 91 trijumfom.

Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva formule 1 na rasporedu je 11. listopada, a vozači će se boriti za Veliku nagradu Rusije na stazi u Sočiju.

Kopirati
Drag cursor here to close