Kova iznova?

Kovačić se sučeljava s teškom konkurencijom u Real Madridu

Sport / Flash | 21. 07. 2017. u 22:20 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mateo Kovačić se od dolaska u Real 2015. godine pokušava izboriti za mjesto u prvih jedanaest, ali u konkurenciji kakvu je imao, to nimalo nije bilo lako.

Modrić, Casemiro i Kroos, kad su potpuno zdravi, bili su neupitni u veznome redu, a dolaskom Danija Ceballosa i Marcosa Llorentea, zadatak će biti znatno teži, piše Marca.

Trener Zinedine Zidane imat će još više opcija za rotiranje u veznom redu, a Kovačić bi u novoj sezoni mogao više pažnje preusmjeriti na pozicije na kojima su mu konkurencija Isco i Kroos, a ne kao u protekloj boriti se za mjesto pod suncem protiv Modrića i Casemira.

Koliko god da je igrao, Kovačić je s Realom službeno osvojio šest titula, a naredni izazov očekuje ga 8. kolovoza u Skopju, protiv Manchester Uniteda, kojemu je Real protivnik u Europskom super kupu.

Za tri ili četiri mjesta koja bi Zidane mogao povjeriti veznjacima u timu, pored Kovačića bore se još Toni Kroos, Luka Modrić, Casemiro, Isco i novopridošli Ceballos i Marcos Llorente.

Nije posebno teško zamisliti kako neki među njima razmišljaju da je sedam veznih igrača previše u jednoj takovoj ekipi te bi, sukladno toj logici, netko mogao zatražiti ispisnicu.


Na Estadio Santiago Bernabeu su odgovorni ljudi još uvijek uvjereni u kvalitetu i nogometnu plemenitost Matea Kovačića, te o njegovom odlasku jednostavno ne razgovaraju s 'proscima'.

Popularni Kova je s 23 godine u idealnoj životnoj dobi da napravi proboj i ostvari svoje snove u Realu, a hoće li ga netko ipak odmamiti iz redova aktualnog prvaka Europe i Španjolske, saznat će se najkasnije do kraja kolovoza.

Bivši Interov igrač navodno je imao ponude iz Engleske, Italije i Njemačke. Najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje bio je Tottenham, ali su u Italiji pisali kako ni Juventus nije posve hladan po pitanju jednog igrača sredine terena kakav je Mateo Kovačić.

On sam uvijek izjavljuje kako za njega ne postoji bolja sredina od one koju je našao u kraljevskom klubu. No, ako jednom na vrata pokucaju Barcelona, PSG, Chelsea ili Bayern... nikad se ne zna.

Kopirati
Drag cursor here to close