Fredi i Niko KoBic

Kovač i Bobic: Dvojac o kojem razmišljaju velikani Bundeslige

Sport / Flash | 24. 11. 2016. u 10:19 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon zadnje sjednice Nadzornog odbora nogometnog kluba Eintracht iz Frankfurta, održane u ponedjeljak, mogla su se vidjeti samo nasmijana i zadovoljna lica, piše Bild.

Ono što im pruža ležernost i zadovoljstvo je sadašnja pozicija kluba na tabeli (21 osvojeni bod, pri čemu su u 'egalu' s Borussijom iz Dortmunda, primjerice), ali i forma ekipe pod vodstvom trenera Nike Kovača.

Sadašnjih 14 bodova prednosti u odnosu na kritično 16. mjesto na tabeli, s pravom daje nadu Eintrachtu da je borba za opstanak u Bundesligi stvar prošlih sezona.

Dvojica stručnjaka, Niko Kovač (glavni trener kluba) i Fredi Bobic (sportski menadžer), vršnjaci 45-godišnjaci, jednostavno su se 'našli'.

Obojica su zagovornici teškoga rada, profesionalizma, odricanja i potpune posvećenosti cilju. Već je nastala i kovanica KoBic, koju na umu trebaju imati svi vodeći klubovi Bundeslige.

Niko Kovač je klub preuzeo u ožujku ove godine i spasio ga od ispadanja. Bobic je pak na rijeku Main došao u lipnju. Od tog trenutka, u Eintrachtu nije ostao ni kamen na kamenu. Novi, osvježavajući vjetrovi trenutačno rezultiraju samo pozitivnim slikama.

"Kad gledamo sportski uspjeh i sve drugo u klubu, onda se može kazati kako smo s njima dvojicom imali veliku sreću", kaže predsjednik NO Wolfgang Steubing.

Zasluge za njihov dolazak ima i sportski direktor kluba Bruno Hübner, jer je on uspio realizirati angažman Nike Kovača za trenera Eintrachta (nakon neuspjeha u ligi s Arminom Vehom).

"Trener je udarna igla, odlučujući čovjek za naš uspjeh. Zadovoljstvo je raditi s Fredijem i Nikom. To je jednostvano timski rad", kaže Hübner.

Novinar Bilda pronalazi uporište za harmoniju u radu Kovača i Bobića u činjenici da su igrali skupa u Herthi (2003. do 2005.), imaju međusobno povjerenje i lojalnost, slično razmišljaju i funkcioniraju.

"Od početka sam govorio, Fredi je pravi čovjek za ovu ulogu, jer ga poznajem", kazao je svojedobno Niko Kovač rukovodećim ljudima kluba.

"Odlučujuće za moj pristanak bila je to što je Niko postao trener", kaže Bobic.

Zanimljivo je i da obojica vole igrati šah. Bobić je u mladosti bio veliki zaljubljenik šaha, a Kovač i sada odigra poneku ozbiljnu partiju. Koriste to i u nogometu: uvijek misliti dva-tri poteza unaprijed.

"Fredi vidi dalje od kraja horizonta. On ima viziju, predodžbu o tome što želi postići, a ja uvijek kažem 'san ili ideja su početak realizacije'", jezgrovito će Niko Kovač.

Naravno, teško je očekivati da će Eintracht već ove sezone doći u sami vrh, možda ne ni iduće, ali ako nastave ovako raditi, veliki uspjeh ne bi smio izostati. Pokazuju to i klubovi kao što su Hetha, Wolfsburg, Hoffenheim ili pak Leipzig.

Kad te se veliki počnu bojati, vjerojatno si 'sjeo za njihov stol'...

Kopirati
Drag cursor here to close